Правоохоронці Держприкордонслужби, Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС провели масштабні навчання з забезпечення безпеки гостей «Євробачення»

НАЗАД
22 квiтня 2017 09:52

Учора на Київщині у навчальному центрі Національної гвардії України в Нових Петрівцях завершилися тактико-спеціальні навчання з питань безпеки під час міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

Учора на Київщині у навчальному центрі Національної гвардії України в Нових Петрівцях завершилися тактико-спеціальні навчання з питань безпеки під час міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

У фінальній фазі було задіяно 600 правоохоронців та 50 одиниць техніки Національної поліції, Держприкордонслужби, Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Навчання пройшли під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Правоохоронці відпрацювали тактику дій з припинення групових порушень громадського порядку, практичні дії пожежно-рятувальних підрозділів, відпрацювання в аеропорту «Бориспіль» під час прибуття офіційних делегацій, розблокування автотраси та визволення заручників, захоплених потенційними терористами.

За словами першого заступника міністра, головне завдання навчань – удосконалення дій особового складу та готовність до всіх ситуацій, які можуть виникнути. У підготовці правоохоронців беруть участь міжнародні інструктори.

До забезпечення правопорядку під час Євробачення буде залучено 16 тисяч працівників Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та ДСНС. Особовий склад правоохоронних підрозділів переведено на посилений режим до 14 травня включно.

«Особовий склад всіх підрозділів розуміє свої завдання, які визначені. І, як завжди, продемонструє високу відповідальність і професійність. Тому всі емоції, вподобання – вбік, залишаємо тільки закон, професіоналізм, відповідальність і готовність надати допомогу нашим громадянам, якщо це буде необхідно», – підкреслив Сергій Яровий.

Він повідомив, що правоохоронцями вже проведені тренування на головних обєктах пісенного конкурсу «Євробачення»: в аеропорту «Бориспіль», Міжнародному виставковому центрі, який стане головною ареною конкурсу. Налагоджену взаємодію між різними структурними підрозділами.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк в свою чергу зазначив, що Держприкордонслужба готова до дій у відповідності до єдиного задуму та до вирішення інших завдань на лінії державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси