План розвитку співробітництва Держприкордонслужби та Прикордонної поліції Республіки Молдова у дії – очільники двох відомств підписали протокол про співпрацю

НАЗАД
25 листопада 2021 15:05

У Києві відбулась зустріч Голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека та очільника Прикордонної поліції Республіки Молдова Росіана Васілой.

Напередодні керівники прикордонних відомств двох країн долучилися до участі у 4-тій Міжнародній конференції з управління кордонами, під час якої відзначалося, що впровадження інтегрованого управління кордонами в Україні має будуватися на європейських принципах безпеки, основними рисами яких є довіра, взаємна повага і конструктивна співпраця. Було наголошено, що, враховуючи існуючі загрози та набутий досвід, на Держприкордонслужбу покладена важлива місія координувати співпрацю усіх суб’єктів інтегрованого управління кордонами в Україні. Відомство також здійснює роботу над розширенням можливостей проведення спільного контролю, спільного патрулювання кордону з державами ЄС та Молдовою, мережі спільних контактних пунктів.

Відтак, у ході двосторонньої зустрічі було розглянуто питання ситуації на українсько-молдовському державному кордоні, протидії протиправній діяльності, виявлення контрабандних схем переміщення предметів і матеріалів на ділянці спільного рубежу.

Сторони проаналізували основні тенденції розвитку ситуації і констатували її стабільність та контрольованість. Окрему увагу було приділено ризикам, пов’язаним із присутністю на територіях обох країн російських збройних формувань.

Завдяки ефективній співпраці прикордонники України та Молдови не зважаючи на епідемічну ситуацію, зумовлену коронавірусною інфекцією Covid-19, забезпечують ритмічний пропуск громадян у пунктах пропуску.

«Оперативний обмін інформацією у Спільному контактному пункті «Паланка» істотно впливає на забезпечення належного прикордонного контролю на спільній ділянці кордону», – зауважив Сергій Дейнеко.

У відповідь Росіан Васілой запевнив, що положення Протоколу між Адміністрацією Держприкордонслужби України та Департаментом при прикордонної поліції МВС Республіки Молдова про контактні пункти від 13 лютого 2017 року гарантують захист персональних даних громадян двох держав.

Робоча зустріч була дружньою та конструктивною, за її підсумками сторони підписали протокол, який дозволить продовжувати ефективну співпрацю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси