Підрозділ бойового застосування Сумського загону взяв участь у військових навчаннях ЗС України

НАЗАД
07 липня 2017 12:37

Нещодавно на одному з військових полігонів Дніпропетровщини під загальним керівництвом оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України відбулися батальйонно-тактичні навчання, в яких, окрім визначених підрозділів Збройних Сил України, взя

Нещодавно на одному з військових полігонів Дніпропетровщини під загальним керівництвом оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України відбулися батальйонно-тактичні навчання, в яких, окрім визначених підрозділів Збройних Сил України, взяли учать й підрозділи Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України.

Гідно представив прикордонне відомство на вказаному заході підрозділ бойового застосування Сумського прикордонного загону – оперативна протитанкова прикордонна застава.

Головною метою участі прикордонників у навчаннях було, по-перше, проведення бойового злагодження. По-друге, нарощування та підтримання оперативних (бойових, спеціальних) спроможностей щодо виконання завдань з оборони України, набутого в зоні проведення антитерористичної операції.  По-третє, – це досягнення оперативної сумісності підрозділів Держприкордонслужби та ЗС України.

Під час проведення навчань були відпрацьовані питання щодо заняття смуги оборони в лісистій місцевості, ведення маневреної оборони, вихід в район відновлення боєздатності, а також подолання водної перешкоди.

Крім цього, охоронці кордону спільно з нацгвардійцями організовували спільне несення служби на блокпостах, а також здійснювали охорону місця проведення водної переправи.

Варто зауважити, що для участі в навчаннях бійці підрозділу подолали майже 800-кілометровий марш та виконували поставлені завдання під час всього періоду проведення навчань в автономному режимі.

Підбиваючи підсумки, тимчасового виконуючий обов’язки начальника штабу загону підполковник Валерій Ворона довів до персоналу, що тематика навчань виконана в повному обсязі, мета досягнена. Також Валерій Анатолійович повідомив, що керівництво оперативного командування «Північ» та Сухопутних військ ЗС України висловили прикордонникам подяку за мобільність, оперативність та спроможність виконувати завдання різного характеру. Крім цього, відмічено напружену та копітку роботу водійського складу, який забезпечив безаварійне проходження маршу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси