Підготовка тренерів з питань забезпечення принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та антидискримінаційних підходів

НАЗАД
16 листопада 2017 17:37

Представники Державної прикордонної служби України взяли участь у триденному тренінгу для тренерів на тему «Врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та антидискримінаційних підходів у системних реформах із залученням громадянського

На запрошення Глави правління Громадського об’єднання «Інформаційно-консультативний жіночий центр» пані Олени Суслової представники Державної прикордонної служби України взяли участь у триденному тренінгу для тренерів на тему «Врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та антидискримінаційних підходів у системних реформах із залученням громадянського суспільства».

Тренінг відбувся в рамках проекту «Посилення здатності жіночих громадських організацій проводити адвокацію та лобіювання включення антидискримінаційного підходу у реформу сектору безпеки» за підтримки Фонду Підзвітності Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

Під час тренінгу учасники ознайомились з методикою та набули навичок ефективних міжособистісних комунікацій та трансформацій конфліктів, враховуючи принцип рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків та з використанням недискримінаційного підходу.

Також представники і представниці сектору безпеки, сфери освіти,  органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства ознайомились з міжнародним та національним законодавством у сфері нерівності та протидії дискримінації, а також розширили власне бачення ґендерної інтеграції у секторі безпеки, державному та місцевому управлінні.

Окремо було розглянуто ґендерні концепції, можливі варіанти вирішення проблем, пов’язаних із забезпеченням принципу рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків та антидискримінаційного компоненту, в т.ч. шляхом проведення ґендерно-правової та антидискримінаційної експертизи, а також ознайомлено з порядком проведення ґендерного аналізу.

Запрошення делегації Держприкордонслужби до участі у заході яскраво демонструє рішучу налаштованість ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр» надавати всебічну допомогу та сприяння прикордонному відомству України в контексті реалізації принципу рівних прав і можливостей чоловіків і жінок в умовах реформування сектору безпеки і оборони України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси