Під час травневих свят прикордонники оформили 2,7 мільйони громадян та затримали 1 тисячу осіб за незаконне перетинання кордону

НАЗАД
10 травня 2017 13:11

Під час всіх травневих свят Державна прикордонна служба України значно посилила заходи безпеки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах.

Під час всіх травневих свят Державна прикордонна служба України значно посилила заходи безпеки на державному кордоні та в контрольованих прикордонних районах. Вони були направлені на недопущення проникнення на територію нашої країни під виглядом мирних громадян терористів, диверсантів і провокаторів, а також перевезення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через державний кордон України.

Загалом у період з 28 квітня по 9 травня прикордонниками було оформлено близько 2,7 мільйони осіб та майже 600 тисяч транспортних засобів. Також під час свят було реалізовано більше 100 спрацювань бази Інтерполу, виконано понад 800 доручень уповноважених державних органів та через різні причини відмовлено в пропуску через державний кордон майже 220 громадянам Російської Федерації.

Крім того, у цей період співробітниками Держприкордонслужби затримано майже 1 тисячу осіб за незаконне перетинання державного кордону, з яких 27 – є нелегальні мігранти, виявлено під час незаконного переміщення через кордон 25 одиниць зброї, 19 одиниць боєприпасів, у 20 випадках припинено переміщення наркотичних та психотропних речовин, а також припинено незаконне переміщення товарів та вантажів на загальну суму більше 3 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що під час травневих свят співробітниками Держприкордонслужби оформлено 982 членів команд учасників міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» та 87 учасників Чемпіонату світу з мотокросу.

Для реагування у випадку зміни обстановки, а також з метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску та на державному кордоні прикордонники забезпечували цілодобове чергування ситуативних груп та активно  взаємодіяли  зі Службою безпеки України, Національною поліцією України, підрозділами Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та іншими структурами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси