Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зустрівся з Віце-президентом Федеральної поліції Німеччини Юргеном Шубертом

НАЗАД
08 грудня 2016 14:10

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка з Віце-президентом Федеральної поліції Німеччини Юргеном Шубертом.

Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби відбулась зустріч першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Василя Серватюка з Віце-президентом Федеральної поліції Німеччини Юргеном Шубертом.

У ході обговорення стану і перспектив двостороннього співробітництва перший заступник очільника прикордонного відомства ознайомив членів делегації із ситуацією на державному кордоні України і заходами з реформування Держприкордонслужби. Він розповів, що загальна обстановка на кордонах України стабільна та контрольована. Основними ймовірними спільними загрозами залишаються: незаконна міграція, контрабанда зброї та наркотиків, незаконне переміщення товарів. Крім того, Служба продовжує послідовно реалізовувати Мінські домовленості та Мирний план Президента України з врегулювання ситуації на Сході.

У той же час Василь Серватюк зазначив, що реформування відомства продовжується відповідно до ряду концептуальних та програмних документів, затверджених Урядом країни, та поінформував, що у межах наданих повноважень прикордонна служба в повному обсязі виконала завдання, які були визначені планом дій з лібералізації ЄС візового режиму для України. Зокрема, планово запроваджуються системи біометричного контролю у пунктах пропуску та підключаються до баз даних Інтерполу. Вдалося інтенсифікувати співпрацю із європейськими партнерами в рамках розробленої Дорожньої карти, продовжується поширення практики спільного контролю.

Важливе значення для Держприкордонслужби має і співпраця з агенцією  FRONTEX.

Наприкінці  зустрічі, перший заступник висловив слова подяки Президії Федеральної поліції ФРН за підтримку в реформуванні прикордонного відомства України і в забезпеченні високих стандартів прикордонного контролю. Окремо подякував  за допомогу в медичній сфері та за реалізацію проекту TWINNING.

В свою чергу пан Юрген Шуберт висловив своє задоволення існуючим рівнем співробітництва та зазначив, що і надалі Федеральна поліція ФРН буде підтримувати Державну прикордонну службу України в її прагненнях до розвитку.

Також німецька сторона висловила готовність допомогти у зміцненні прикордонної безпеки та посиленні прикордонного відомства України у протидії транскордонній злочинності та запропонувала підготувати спільну проектну пропозицію щодо передачі 120 портативних пристроїв для перевірки документів.

За підсумками перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк та Віце-президент Федеральної поліції Німеччини Юрген Шуберт підписали протокол двосторонньої зустрічі.

Після офіційної зустрічі для іноземних представників відбулася презентація Головного центру управління службою Держприкордонслужби, де вони ознайомилися із системою управління підрозділами по всьому кордоні.

Крім того, під час перебування в Україні німецькій делегації на базі аеропорту «Бориспіль» було  презентовано сучасну систему прикордонного контролю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси