Перше онлайн-засідання підгрупи «Управління кордонами та міграцією»

НАЗАД
25 лютого 2021 16:44

В Адміністрації Держприкордонслужби відбулося перше онлайн-засідання підгрупи «Управління кордонами та міграцією» Секторальної робочої групи «Правоохоронна діяльність» під керівництвом Першого заступника Голови Держприкордонслужби Володимира Нікіфоренка

Співорганізаторами зазначеного засідання були представники Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС). У засіданні також взяли участь представники міграційного та митного відомств України, а також партнери з розвитку, зокрема, Представництво ЄС в Україні, місії EUAM та EUBAM, Фронтекс, МОМ, ОБСЄ, МЦРМП, представники посольств іноземних країн та інш.

Метою заходу була координація залучення міжнародної допомоги у сфері інтегрованого управління кордонами.

Під час засідання виступили перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, перший заступник Голови Державної міграційної служби України Наталія Науменко та заступник Голови Державної митної служби України Владислав Суворов. Доповідачі презентували досягнуті результати та пріоритетні напрями отримання підтримки партнерів з розвитку.

Зі свого боку іноземні представники відзначили відкритість, високий рівень співробітництва та значний прогрес, досягнутий службами. Зокрема представник Європейського Союзу наголосила на готовності до подальшої підтримки зусиль з інтенсифікації міжвідомчої взаємодії, виконання Плану реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами, а також остаточного вирішення питання щодо криміналізації контрабандної діяльності. 

Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України зазначив, що «виконання цільових орієнтирів підтверджує бажання та спроможність України до проведення реальних реформ на шляху до асоціації з ЄС з кінцевою метою створення такої системи інтегрованого управління кордонами, яка відповідатиме стандартам та кращим європейським практикам».

Учасники засідання домовилися продовжувати проведення такого роду заходів для покращення міжвідомчої та міжнародної взаємодії та координації міжнародної технічної допомоги.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси