Організатора та одного з учасників злочинного угруповання, які брали участь у штурмі Луганського прикордонного загону – заочно судитимуть

НАЗАД
01 березня 2021 13:10

2 червня 2014 року учасники злочинного угруповання здійснили озброєний напад на Луганський прикордонний загін.

Як повідомляється на сторінці Офісу Генерального прокурора, за результатами спеціального досудового розслідування Луганською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з учасників злочинного угруповання, які брали участь у штурмі Луганського прикордонного загону. Їм інкримінується участь у складі не передбачених законом збройних формувань та напад у його складі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до тяжких наслідків, та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 260, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

За даними слідства, мешканець міста Кадіївка, маючи злочинний умисел на захоплення адміністративних будівель та вчинення інших особливо тяжких злочинів, створив та очолив організовану злочинну групу – так званий батальйон «Лєший».

2 червня 2014 року учасники злочинного угруповання здійснили озброєний напад на Луганський прикордонний загін.

Учасники незаконного збройного формування вели прицільний вогонь з автоматичної та стрілецької зброї, у тому числі з дахів житлових будинків кварталу Мирний окупованого Луганська. Запеклий бій тривав майже дві доби. У результаті ворожої атаки були поранені 8 прикордонників та захоплені адміністративні приміщення.

На даний час обвинувачені оголошені у загальнодержавний розшук. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси