«Ополченца Крыма» з численними «нагородами» прикордонники виявили на адмінмежі

НАЗАД
22 вересня 2021 13:14

Учора у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» прикордонники виявили громадянина України, який входить до так званої організації «союз ветеранов свободного полка народного ополчения Республики Крым».

Чоловік 1957 року народження прямував з тимчасово окупованого Криму на материкову частину України.   

Під час огляду його речей прикордонники спільно з митниками виявили медалі «За заслуги перед отечеством», «За защиту Крыма», «5 лет крымской весне», «Крымская весна», які він отримав у 2014 - 2018 роки, та «завізовані» підписами президента РФ і представниками так званої влади Криму. Крім того, чоловік мав посвідчення учасника так званої кримської регіональної громадської організації «союз ветеранов свободного полка народного ополчения Республики Крым».

В ході перевірки прикордонники з’ясували, що громадянин брав активну участь у діяльності незаконних збройних формувань на території ТОТУ АР Крим, заворушеннях та нападах з метою захоплення підприємств, установ та державних організацій.

Про факт виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань», прикордонники повідомили представників Національної поліції та передали «ополченца» правоохоронцям.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси