Олег Слободян: Масштаби діяльності групи злочинців, які легалізовували іноземців на Харківщині, просто вражають

НАЗАД
02 березня 2017 15:27

Про це під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Олег Слободян.

Про це під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Олег Слободян.

Він нагадав, що минулого тижня в Харкові було викрито масштабну схему легалізації іноземців на території України шляхом їх фіктивного оформлення на навчання у навчальних закладах міста. Вартість таких послуг зловмисники оцінювали у 850 доларів США на 1 рік, а фіктивна посвідка на півроку коштувала 650 доларів.

«На слід злочинної групи оперативно-розшукові підрозділи Держприкордонслужби вийшли ще у серпні 2016 року», -  розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України.

Загалом при обшуках, які відбувалися на 8 об’єктах членів протиправної групи, виявлено та вилучено оригінали та копії різних документів, у т.ч. так звану «чорну» бухгалтерію, а також вітчизняні та іноземні кошти в еквіваленті близько 50 тисяч доларів США.

Крім того, Олег Слободян розповів, що починаючи з 2006 року підтверджується фіктивна легалізація на території України під виглядом студентів близько 2000 іноземців, в переважній більшості вихідців з В’єтнаму, Китаю, Сирії, Іраку та Нігерії.

У той же час, щоб уявити весь розмах цієї злочинної діяльності, для проведення активної фази заходів з її припинення, було задіяно більше 30 оперативників та слідчих від Східного регіонального управління Держприкордонслужби та ГУ НП в Харківській області, 10 прокурорів Харківської прокуратури та 20 прикордонників Харківського загону для силової підтримки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси