«Нове обличчя кордону». В найближчий час розпочнеться масштабний відбір у реформовані прикордонні підрозділи

НАЗАД
21 березня 2017 16:43

Наприкінці березня у Державній прикордонній службі України розпочинається черговий етап набору до реформованих підрозділів відомства в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону».

Наприкінці березня у Державній прикордонній службі України розпочинається черговий етап набору до реформованих підрозділів відомства в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону».

Проект, який прикордонне відомство запровадило за європейськими принципами доброчесності, отримав схвальні відгуки вітчизняних та міжнародних експертів. Кінцевим його варіантом мають бути створені модельні відділи прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, який буде ефективно виконувати функції держави на кордоні та матиме водночас високий рівень довіри громадськості.

Під час першого відбору в середині 2015 року, який відбувався виключно серед діючих прикордонників, заявку на участь подали близько 400 кандидатів.

Тоді конкурсною комісією були відібрані 160 військовослужбовців. Усі вони пройшли ретельний відбір і нині проходять службу в аеропортах «Київ» та «Гостомель». Серед основних вимог до кандидатів було вільне володіння державною мовою, знання іноземної мови, психологічна стійкість та  фізична підготовка. До початку служби відібрані конкурсанти також пройшли додаткове навчання, до якого долучалися спеціалісти з міграційних питань США, фахівці з Німеччини, Естонії та інших країн і міжнародних інституцій.

За час своєї служби прикордонники започаткованого проекту оформили на кордоні майже 1,3 мільйона осіб та 16,5 тисяч транспортних засобів. Завдяки їхнім професійним діям в Україну не пропущено більше 200 потенційних незаконних мігрантів, виявлено значну кількість підроблених документів, складено 1,5 тисячі протоколів про адмінправопорушення та накладено штрафів на 2,2 мільйона гривень.

На сьогодні Державна прикордонна служба завершує підготовку до другого – більш масштабного етапу відбору.

Партнерами нинішнього етапу проекту виступають Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Його особливістю є те, що на конкурс запрошуються не лише діючі прикордонники але й цивільна молодь. Набір розпочнеться в найближчий час.

Запрошуємо громадян, які бажають проходити службу в реформованих прикордонних підрозділах, активно долучатися до конкурсу.

У свою чергу Держприкордонслужба пропонує престижну стабільну роботу, гідний рівень грошового забезпечення, починаючи від близько 9 тисяч гривень, соціальне забезпечення згідно з діючим законодавством, професійну підготовку за міжнародними стандартами, перспективу кар’єрного зростання  тощо.

Стань одним із когорти захисників кордону України! 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси