Незалежні експерти проводять дослідження можливих проявів корупції на кордоні для подальшого удосконалення антикорупційної складової

НАЗАД
23 сiчня 2017 15:16

У рамках виконання ініціативи впровадження антикорупційних стандартів у Держприкордонслужбі та реалізації заходів проекту міжнародної технічної допомоги «Стале реформування Державної прикордонної служби України» вже протягом місяця незалежною соціологічно

У рамках виконання ініціативи впровадження антикорупційних стандартів у Держприкордонслужбі та реалізації заходів проекту міжнародної технічної допомоги «Стале реформування Державної прикордонної служби України» вже протягом місяця незалежною соціологічною інституцією GFK-Ukraine проводиться соціологічне дослідження. Зокрема, експерти проводять анонімні анкетування та інтерв’ювання серед подорожуючих в аеропортах Києва і Львова, найбільших автомобільних пунктах пропуску на кордоні з Польщею, а також жителів населених пунктах, які прилягають до державного кордону.

Результати цього анкетування будуть покладені в основу дослідження громадської думки щодо проведення реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією у прикордонному відомстві. Нині вже опитано близько 1 тисячі громадян.

Варто зазначити, що дослідження проводиться у компоненті впровадження антикорупційних стандартів у системі управління персоналом та професійної підготовки Держприкордонслужби. Воно є одним з етапів роботи, яка здійснюється для визначення основних чинників корупційних ризиків у діяльності відомства, які можуть сприяти скоєнню корупційних правопорушень. Результати проведеної роботи будуть враховані під час  опрацювання Антикорупційних програм відомства, які активно розробляються та впроваджуються відповідними підрозділами прикордонної служби для викорінення такого ганебного явища як корупція.

Наголосимо, що на першому етапі незалежне анкетування прикордонників проводили експерти Прикордонної варти Республіки Польща та представництва МОМ в Україні. Робота проходила у навчальних закладах відомства, аеропортах «Бориспіль», «Київ» та «Львів», а також в пунктах пропуску «Рава-Руська», «Краковець» та «Тиса».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси