Незаконне вивезення дитини за межі України припинили прикордонники ОКПП «Київ»

НАЗАД
18 лютого 2017 13:59

Держприкордонслужба неодноразово інформувала про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми.

Держприкордонслужба неодноразово інформувала про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми. Але і надалі продовжують мати місце випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, серед яких трапляються також і ті, що були підроблені.

Так, сьогодні прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» запобігли спробі вивезення неповнолітньої дитини з території України. У аеропорту «Бориспіль» на паспортний контроль прибула громадянка України, яка разом з двома неповнолітніми дітьми прямувала до Греції.

Під час перевірки документів українка пред’явила свідоцтва про народження дітей, в одному з яких у відомостях про батька були присутні виправлення у вигляді механічної підчистки громадянства батька, а саме – з громадянина України  на громадянина Російської Федерації.

Наразі громадянці роз'яснено причину непропуску та направлено повідомлення до Національної поліції щодо виявлення ознак злочину передбаченого ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати державний кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей.

Також звертаємо увагу громадян, що у разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних установ України за кордоном.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси