Нетерпимість до корупції в прикордонному відомстві зростає

НАЗАД
12 липня 2016 15:05

У Державній прикордонній службі України продовжуються активні заходи, направлені на запобігання зловживанням серед персоналу. З цією метою у прикордонному відомстві суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої та власної безпеки та організовано акцію «

У Державній прикордонній службі України продовжуються активні заходи, направлені на запобігання зловживанням серед персоналу. З цією метою у прикордонному відомстві суттєво посилено роботу підрозділів внутрішньої та власної безпеки та організовано акцію «Чисті руки», яка направлена на виявлення та викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Черговим результатом антикорупційних заходів стало виявлення та затримання одного з прикордонників на Одещині. Копітка робота офіцерів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби реалізовувалася протягом тривалого часу. Так, сьогодні в м. Одеса спільна міжвідомча група у складі співробітників ВВБ Держприкордонслужби, представників військової прокуратури Одеського гарнізону та СБУ, затримала дільничного інспектора прикордонної служби одного з відділів Одеського загону. Він намагався за неправомірну вигоду у розмірі 1500 гривень «вирішити питання» з представниками підрозділу кадрів. Кошти інспектор пропонував за фальсифікацію особової справи під час звільнення з військової служби через службову невідповідність та включення до справжніх офіційних документів інформації, яка повністю не відповідає дійсності.

За інформацією Окремого відділу внутрішньої безпеки по Південному  регіональному управлінню військовою прокуратурою порушено кримінальне провадження за ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», максимальне покарання якої передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна. По даному факту слідчі дії тривають.

Загалом з початку року підрозділами внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби було ініційовано 1159 розслідувань і перевірок. За їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1402 військовослужбовців, до адмінвідповідальності – 380, звільнено – 51 особу,             113 – переміщено до інших місць служби, до Єдиного реєстру внесено відомості про 77 кримінальних правопорушень стосовно 92 військовослужбовців Держприкордонслужби.

Також у прикордонному відомстві продовжується робота щодо вдосконалення системи підготовки персоналу та роз’яснення норм антикорупційного законодавства. І така система працює досить ефективною.

Учора невідомі намагалися домовитися з прикордонниками відділу «Селятин» на Буковині про сприяння у незаконному переміщенні тютюнової контрабанди. За таку допомогу обіцяли значну винагороду. Охоронці кордону відповіли категоричною відмовою та доповіли керівництву. 

Ще одну спробу втягування військовослужбовців в корупційні діяння зафіксували учора прикордонники Одеського загону. Під час перевірки громадянин Туреччини запропонував старшому прикордонних нарядів грошову винагороду у розмірі 900 гривень за безперешкодний перетин кордону. Від хабара співробітник Держприкордонслужби відмовився, а факт пропонування неправомірної вигоди зафіксовано та проінформовано компетентні органи.

Відмітимо, що всього з початку року прикордонники зафіксували понад 350 випадків, під час яких громадяни намагалися шляхом дачі неправомірної винагороди «вирішити» власні питання, чи пропонували військовослужбовцям прикордонного відомства посприяти у протиправній діяльності на кордоні.

Наголошуємо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінний. Тому звертаємося до усіх громадян, не потрібно пропонувати кошти посадовим особами прикордонного відомства за прийняття неправомірних рішень, а у разі вимагання від вас хабара повідомляйте на телефон гарячої лінії служби «Довіра» за номером (044) 527-63-63. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси