Навчальному центру Морської охорони – 20!

НАЗАД
03 липня 2022 14:42

Унікальний в своєму роді навчальний заклад, який готує фахівців з охорони морських рубежів нашої держави, єдиний в Україні.

Цього року тут відзначають 20-річницю. Через нічний підступний ракетний удар літаками стратегічної авіації росії у Білгород-Дністровському районі Одеської області, що призвело до загибелі 21 людини, в день жалоби святкувань та урочистостей не було. Це ще одна особливість сьогодення, коли славетний ювілей напрацювань та здобутків опалено жахіттям війни, у якій гинуть мирні люди.

Але й серед війни Навчальний центр Морської охорони виконує завдання професійно-технічної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації персоналу корабельно-катерного складу загонів Морської охорони та інших підрозділів ДПСУ, що на 100% забезпечує потребу у вузькопрофільних та висококваліфікованих спеціалістах морського фаху в службі.

Рівень та якість підготовки персоналу відповідають сучасним критеріям та державним стандартам професійно-технічної освіти, активно впроваджуються кращі європейські практики і стандарти NATO.

За останні 10 років персоналом центру проведено величезний обсяг робіт з розвитку та удосконалення навчальної матеріально-технічної бази: навчальне озброєння та технічні засоби підтримуються у технічно справному стані.

Лише в 2021 році Навчальний центр підготував майже 500 військовослужбовців ДПСУ за 20 напрямками підготовки, а за перше півріччя 2022 року підготовлено 172 військовослужбовці за 8 напрямками підготовки.

Навчальний центр Морської охорони, активно підтримує співробітництво з навчальними закладами колег із США, Румунії, Туреччини, Польщі та Молдови. Обмін візитами, відпрацювання спільних навчальних курсів, тренінгів, семінарів, спілкування та обмін досвідом з питань підготовки персоналу – основні форми співпраці на постійній основі.

У 129-й день війни росії проти України Навчальний центр Морської охорони тримає ритм та насиченість освітнього процесу, а інструкторський та викладацький склад, незважаючи на жорстоку реальність, яка перевернула життя мільйонів людей, крокують вперед, виконуючи своє основне завдання – професійна підготовка моряків-прикордонників, впроваджуючи новітні підходи під час війни.

Персонал центру – справжня армія незламних та нескорених бійців-патріотів, які демонструють мужність, звитягу, силу духу, волю та непохитне бажання Перемоги.

Цьогорічна дата, тяжка та переломна в житті кожного військовослужбовця. Без урочистостей та під звук сирен повітряної тривоги, за професійну майстерність, віддану працю, спрямовану на зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки держави, старанність і сумлінне виконання визначених завдань та з нагоди 20-ї річниці центру, кращих військовослужбовців було нагороджено почесними грамотами та подяками.

До заходу також долучились ветерани та гості, які зробили значний внесок у розвиток військово-патріотичного виховання молоді, підтримання військових традицій.

На жаль, війна не буває без жертв, і серед наших земляків є й ті, хто віддав свої життя за мир на рідній землі. Пам’ять про них назавжди залишиться в наших серцях.

Персонал центру та гості вшанували хвилиною мовчання тих, хто присвятив своє життя служінню Вітчизні, хто стояв біля витоків створення нашого війська, і загинув захищаючи державу та її народ.

Начальник Навчального центру Морської охорони Ілля Куценко подякував персоналу за вірність обов’язку, внесок у зміцнення наших кордонів та нелегку службу, пов’язану з ризиком і небезпекою: «Щиро вдячний викладачам, інструкторам та всьому особовому складу за самовіддану працю на освітній ниві. Впевнений, що і надалі Ви будете докладати всіх можливих зусиль для того, щоб в прикордонні загони та загони Морської охорони прибували дійсно добре підготовлені військовослужбовці, справжні фахівці своєї справи. Ми з вами творимо історію, ми боронимо наш рідний край, нашу Україну від російського окупанта. І, кожного дня, кожної години, ще раз доводимо окупанту, що ми незламні».

Щиросердечно вітаємо персонал Навчального центру Морської охорони! Бажаємо вам та вашим родинам миру, злагоди та родинного затишку, козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості та незламної сили волі. Нехай завжди поряд крокують оптимізм, спокій та гарний настрій! Слава Героям!

Слава Україні!

Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси