(ВІДЕО) На українсько-польському кордоні відкрито відділ прикордонної служби «Павловичі»

НАЗАД
09 вересня 2016 11:46

Сьогодні на українсько-польському кордоні урочисто відкрито відділ прикордонної служби «Павловичі» Львівського загону. В урочистостях взяли участь Голова Державної прикордонної служби генерал-полковник Віктор Назаренко, Голова Львівської обласної державно

Сьогодні на українсько-польському кордоні урочисто відкрито відділ прикордонної служби «Павловичі» Львівського загону. В урочистостях взяли участь Голова Державної прикордонної служби генерал-полковник Віктор Назаренко, Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України  генерал-майор Володимир Єгоров, а також керівники місцевих органів влади. З польської сторони участь в заході взяли начальник Надбужанського відділу Прикордонної варти Республіки Польща – бригадний генерал Прикордонної варти Войчех Сковронек, заступник Генеральний Консул Республіки Польщі в місті Львові Катажина Совек.

Облаштування та реконструкція будівель відділу прикордонної служби «Павловичі» відбулося в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» за програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства.

В результаті спільної співпраці Державної прикордонної служби та європейських партнерів реконструйовано десять будівель та споруди адміністративно-житлового та господарського призначення відділу. Окрім цього, прокладено мережу водопостачання та водовідведення, повністю переобладнано мережу теплопостачання та збудовано нові бокси для автомобільної техніки.

- Облаштування державного рубежу та створення необхідних умов для якісної служби його охоронців – є нашим пріоритетним завданням. Черговим підтвердженням цього є відкриття оновленого відділу прикордонної служби «Павловичі», що повністю відповідає європейським стандартам сучасного прикордонного підрозділу. Ми щиро вдячні інституціям Європейського Союзу за надану допомогу та високо цінуємо партнерську підтримку наших польських колег, -  зазначив у вступному слові Голова Державної прикордонної служби генерал-полковник Віктор Назаренко.

Також під час заходу Голова Держприкордонслужби вручив особовому складу відділу прикордонної служби «Павловичі» ключі від 9 службових квартир.

 

Довідково:

Відділ прикордонної служби «Павловичі» створений у 1939 році. Персонал відділу охороняє державний кордон України з Республікою Польща. Протяжність ділянки – понад 22 кілометри, вся ділянка кордону – сухопутна.

Охорона ділянки кордону вимагає від охоронців кордону постійної готовності та нестандартних підходів. Всього у цьому підрозділі проходить військову службу понад 100 прикордонників, 30 з яких військовослужбовці строкової служби. Понад 20 військовослужбовців відділу брали участь в антитерористичній операції на сході України, деяких з них було нагороджено державними та відомчими нагородами.

У розпорядженні персоналу відділу  22 одиниці техніки, зокрема  «Volkswagen Amarok» 5 одиниць, 6 автомобілів «Dacia Duster», 3 квадроцикли та 8 мотоциклів, що надійшли в рамках міжнародно-технічній допомозі.

Для протидії контрабандній діяльності на ввіреній ділянці кордону основні зусилля зосереджено на запобіганні незаконному переміщенню зброї, боєприпасів, наркотичних та психотропних речовин. А також на недопущенні порушення кордону незаконними мігрантами. Результатом оперативної роботи свідчать показники, а це виявлення контрабандних товарів на суму майже 7 млн. гр., накладено штрафів на суму 109 тисяч гривень та не пропущено через державний кордон 190 осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси