На охорону державного кордону заступили 600 прикордонників «Нового обличчя кордону»

НАЗАД
21 листопада 2017 14:42

ьогодні, 21 листопада, 600 прикордонників проекту «Нове обличчя кордону» приступили до практичного несення служби. Всі вони брали участь у відборі в рамках проекту та пройшли фахову підготовку. Урочисті заходи відбулися в аеропорту «Бориспіль» та пункті

Сьогодні, 21 листопада,  600 прикордонників проекту «Нове обличчя кордону» приступили до практичного несення служби. Всі вони брали участь у відборі в рамках проекту та пройшли фахову підготовку.

Урочисті заходи відбулися в аеропорту «Бориспіль» та пункті пропуску «Краковець». Зокрема в столичному летовищі участь у заході взяли заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян, перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, заступник Голови місії США в Україні Джордж Кент, координатор проектів Представництва МОМ в Україні Лаура Скоретті та представники Консультативної місії Європейського Союзу. З пункту пропуску «Краковець» в режимі відеозв’язку також перебували прикордонники Західного регіонального управління.

Відсьогодні 600 прикордонників проекту забезпечуватимуть роботу підрозділів в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» та в пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею. Партнерами «Нового обличчя кордону» виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

Варто нагадати, що офіційний старт конкурсу відбувся наприкінці березня і проходив як серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України, так і цивільних громадян України.

«Мабуть, символічно, що в цей день - День Гідності та Свободи, 600 випускників - нових обличь прикордонної служби, заступлять на службу. Ще з давніх часів усі наші предки вели війну з ворогом за свободу для своїх нащадків. На сьогоднішній день війна з агресором на сході України показує те, що є ще нащадки в нашій державі, які стають до лав і створюють нову державу, та те, що вони боронять кордон на сході. І прикордонники під час виконання завдань антитерористичної операції показали себе як найкращі нащадки», - сказав у своєму виступі заступник Міністра внутрішніх справ України Вадим Троян.

Також з вітальним словом до прикордонників, які успішно пройшли конкурс, звернувся заступник Посла США в Україні Джордж Кент.

«Усі ті, хто стоїть тут, символізують новий підхід до вибору персоналу, який базувався на чесності, прозорості, професійності та відсутності корупції. Зараз на вас лежить виклик – збереження всіх принципів чесності, об’єктивності та справедливості у вашій повсякденній роботі. Ваш успіх сьогодні – це успіх України, в тому числі прикордонної служби вже завтра», - зауважив він.

Також під час заходу виступила координатор проектів Представництва МОМ в Україні Лаура Скоретті, яка також побажала успіхів у майбутніх починаннях та висловила впевненість, що нові підрозділи, безумовно, будуть уособлювати майбутнє Держприкордонслужби.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк  виступаючи перед присутніми зауважив, що нині випускники проекту «Нові обличчя кордону» втілюють кращі європейські та світові стандарти і подякував міжнародним партнерам за проведення такого проекту й зауважив, що успішна реалізація цього етапу відбулася завдяки підтримки Посольства США та Міжнародної організації з міграції, які надавали допомогу у реформуванні.

Наступними кроками стане реформування авіаційних пунктів пропуску у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові і пунктів пропуску «Рівне», «Шегині» та «Рава-Руська».

Варто зазначити, що для участі в проекті зареєструвались більше 2550 осіб, з яких з числа цивільної молоді – 1580 та 970 – з числа військовослужбовців. При цьому анкети кандидатів оброблялися автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства. Далі тривало тестування і навчання, яке проходило за програмами, розробленими спільно з експертами Прикордонної варти Республіки Польща, представниками МОМ та посольства США в Україні. Крім того, в рамках проекту іноземні партнери до Навчального центру прикордонного відомства поставили обладнання для оснащення навчальних класів, серед якого комп’ютери для спеціалізованих класів з прикордонного контролю, спеціальні засоби для огляду транспортних засобів та мультимедійне обладнання.

Загалом пріоритетним завданням цього проекту є реформування органів охорони державного кордону з метою створення високих стандартів діяльності, що відповідають європейським нормам. А кінцевою його метою є створення відділів прикордонної служби з професійним, вмотивованим, принциповим персоналом, що буде ефективно виконувати функції держави на кордоні й водночас буде мати високий рівень довіри громадськості, та викорінення будь-яких проявів корупції. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси