На честь героя-прикордонника Українське Дунайське пароплавство перейменує свій теплохід

НАЗАД
18 жовтня 2016 10:12

Нещодавно правління Українського Дунайського пароплавства прийняло рішення про перейменування одного зі своїх теплоходів на ім’я героя-прикордонника. Після проходження усіх необхідних процедур судно носитиме ім'я «Генерал-майор Ігор Момот».

Нещодавно правління Українського Дунайського пароплавства прийняло рішення про перейменування одного зі своїх теплоходів на ім’я героя-прикордонника. Після проходження усіх необхідних процедур судно носитиме ім'я генерал-майора «Ігор Момот».

Ігор Момот у 2003-2006 роках очолював Ізмаїльський прикордонний загін. Його вклад у розвиток міста Ізмаїл є неоціненим. Він користувався повагою не тільки у прикордонному колективі, а й у містян, про що свідчить нещодавнє перейменування вулиці на його честь.

Після ускладнення ситуації на сході України, тоді ще полковник, Ігор Момот особисто сформував і очолив мотоманеврену групу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. Група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках.

Загинув герой-прикордонник 11 липня 2014 року поблизу села Зеленопілля під час ворожого обстрілу із установок «Град» позицій українських прикордонників.

Президент України присвоїв Ігорю Момоту звання генерал-майора (посмертно).  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси