На базі академії Держприкордонслужби відбувся спеціалізований курс з аналізу ризиків для офіцерів інформаційно-аналітичних підрозділів

НАЗАД
24 лютого 2017 15:17

Сьогодні в Національній академії Держприкордонслужби завершено двотижневий спеціалізований курс з аналізу ризиків для офіцерів інформаційно-аналітичних підрозділів органів охорони державного кордону. За окремо розробленою Програмою здійснено підготовку 10

Сьогодні в Національній академії Держприкордонслужби завершено двотижневий спеціалізований курс з аналізу ризиків для офіцерів інформаційно-аналітичних підрозділів органів охорони державного кордону. За окремо розробленою Програмою здійснено підготовку 10 офіцерів-аналітиків Держприкордонслужби.

Спеціалізований курс було організовано в рамках модульної системи підготовки офіцерів-аналітиків, де враховано сучасні європейські практики, зокрема спільна інтегрована модель аналізу ризиків відомств європейських країн (CIRAM 2.0), а також національний досвід.

До проведення навчань залучались професорсько-викладацький склад кафедр прикордонної безпеки та управління оперативно-розшуковою діяльністю, а також начальник управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби полковник Андрій Віхтюк, який по завершенню навчання спільно з керівництвом Національної академії урочисто вручив випускникам сертифікати.

Одночасно, крім загальних питань підготовки Андрієм Віхтюком було критично оцінено діяльність кожного слухача курсів з огляду на практичну роботу з аналізу ризиків в органах охорони державного кордону та безпосередньо щодо організації профілювання правопорушень.

Також начальник управління аналізу ризиків Адміністрації Держприкордонслужби полковником Андрієм Віхтюком спільно з професорсько-викладацьким складом кафедри прикордонної безпеки і кафедри управління оперативно-розшуковою діяльністю визначено подальші кроки в започаткуванні на базі Національної академії спеціалізованого курсу навчання з питань застосування аналізу ризиків та кримінального аналізу з протидії терористичним загрозам.

Варто нагадати, що аналогічний тренінг вперше був проведений для аналітиків Держприкордонслужби та Служби безпеки у 2016 році в рамках реалізації спільного з Координатором Проектів ОБСЄ в Україні проекту «Допомога державній прикордонній службі України в боротьбі з тероризмом». До проведення цього тренінгу залучались експерти Прикордонної варти Республіки Польща, які розробили окрему фахову програму, а також навчальний посібник з питань боротьби з тероризмом.

На завершення заходів Андрій Віхтюк зазначив, що сьогодні основним завданням кожного аналітика є: «Приведення системи аналізу ризиків до стандартів спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків держав – членів ЄС із врахуванням національних особливостей, формування нової сучасної культури та методик роботи з інформацією, впровадження та розвиток саме  прикордонних стандартів аналізу ризиків».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси