На адмінмежі російські окупанти відібрали паспорт у громадянина України та не пропустили в Крим

НАЗАД
02 березня 2017 13:09

Громадянина України, який прямував через адмінмежу у напрямку Криму, не пропустили учора російські окупанти.

Громадянина України, який прямував через адмінмежу у напрямку Криму, не пропустили учора російські окупанти.

Чоловік перетнув контрольний пункт «Чонгар» встановленим порядком. Однак 36-річний українець був змушений повернутися, так і не потрапивши на територію анексованого Криму. Російські окупанти відпустили його більше ніж за півдоби. 

Як стало відомо зі слів українця, під час проходження прикордонного контролю він пред’явив російському «прикордоннику» паспорт громадянина України. Однак його не пропустили, а паспорт вилучили.

Громадянин також розповів, що окупанти спочатку почали вести допит, який тривав більше 15-ти годин, та чинили на нього психологічний тиск, а після цього відібрали паспорт громадянина України. Причину вилучення паспортного документа представники окупаційної влади українцю пояснили тим, що нібито у документі наявні ознаки підробки, а паспорт йому не належить.

На спростування цієї заяви окупантів громадянин України також пред’явив інші документи, які посвідчують його особу, на що представники окупаційної влади не відреагували та не пропустили його до Криму так і не повернувши паспорт.

Наразі громадянина України прикордонники Бердянського загону встановленим порядком пропустили на материкову частину України.

Варто зазначити, окрім того, що органи, які нині перебувають на тимчасово окупованій території Криму, та їх діяльність вважаються незаконними, їх посадові особи продовжують грубо порушувати права та свободи громадян України.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси