На Закарпатті та Буковині прикордонники затримали 16 «шукачів кращого життя» із Шрі-Ланки, В’єтнаму, Бангладеш та Молдови

НАЗАД
17 грудня 2016 13:57

Державна прикордонна служба України продовжує вживати комплекс заходів з метою протидії протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі протидії нелегальній міграції. Як результат, лише учора прикордонники затримали шістнадцять нелегальних міг

Державна прикордонна служба України продовжує вживати комплекс заходів з метою протидії протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі протидії нелегальній міграції. Як результат, лише учора прикордонники затримали шістнадцять нелегальних мігрантів із Шрі-Ланки, В’єтнаму, Бангладеш та Молдови.

Так учора на Закарпатті, в ході реалізації оперативної інформації,  прикордонники відділу «Ужгород» Чопського загону затримали шістьох громадян Шрі-Ланки, чотирьох громадян В’єтнаму та одного громадянина Молдови, які мали на меті незаконно перетнути державний кордон та потрапити до країн Євросоюзу. Спочатку на околиці населеного пункту Середнє Ужгородського району, прикордонниками спільно з представниками Національної Поліції затримали 6-х осіб азіатської зовнішності. Чоловіки при собі документів не мали, проте з їх слів стало відомо, що вони громадяни Шрі-Ланки. Однак під час огляду речей у п’яти  із них правоохоронці  виявили паспортні документи, у яких були відсутні відмітки про прибуття в Україну. Пізніше, в ході опитування затримані зізнались, що намагались в подальшому незаконно попасти до країн ЄС у пошуках кращих умов життя.  

Згодом, безпосередньо на лінії українсько-словацького кордону, прикордонники затримали ще одного «шукача кращої долі», громадянина Молдови. Затриманий, який був без документів, пояснив, що намагався в обхід пункту пропуску потрапити до Італії та орієнтувався на місцевості за допомогою компаса.

Крім того, ще чотирьох громадян із В’єтнаму затримали прикордонники в районі залізнично вокзалу у м. Ужгород. Документів чоловіки, як і зазвичай буває,  при собі також не мали.

Також, групу незаконних мігрантів, цієї ночі затримала міжвідомча група з числа співробітників оперативних підрозділів ЗхРУ, мобільної прикордонної застави «Чернівці» та працівників Державної міграційної служби в Чернівецькій області, на околиці населеного пункту Бояни Новоселицького району.

Зі слів іноземців всі вони є громадянами Республіки Бангладеш. На момент затримання жодних документів у чоловіків не було.

З метою з’ясування обставин правопорушення та встановлення особи затриманих, усіх правопорушників доставлено до прикордонних підрозділів. Наразі тривають фільтраційні заходи.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси