На Закарпатті та Буковині прикордонники запобігли незаконному вивезенню дітей за кордон

НАЗАД
03 вересня 2017 12:10

Мати двох дітей намагалась вивезти своїх доньок за кордон з порушенням встановлених правил.

Мати двох дітей намагалась вивезти своїх доньок за кордон з порушенням встановлених правил. Прикордонники Чопського загону у пункті пропуску «Ужгород» виявили у громадянки України недійсне доручення, адже батько дітей на момент видачі документу знаходився за кордоном. Порушницю затримали та передали представникам Нацполіції. До Ужгородського РВП  ГУНП в Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 КК України  «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Кількома годинами пізніше до пункту пропуску «Порубне», що у Чернівецькій області, прибула ще одна громадянка України зі своїм семирічним сином. І знову ж таки прикордонний наряд з перевірки документів виявив підроблене доручення.  Реакція прикордонників була аналогічною. Матір з дитиною передали співробітникам Глибоцького ВП ГУНП України в Чернівецькій області.

Нагадуємо, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без вас, або у супроводі лише одного з батьків, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого дозволу вам слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, радимо звертатися за відповідним дозволом до консульських установ України.

Державна прикордонна служба вкотре просить громадян вчасно та належним чином готуватися до поїздок, аби не псувати подорож собі та своїм дітям.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси