На Закарпатті Сергій Дейнеко зустрівся з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні

НАЗАД
22 вересня 2021 11:27

Зустріч Голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнека з Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії пані Меліндою Сіммонс відбулася учора в пункті пропуску «Лужанка», що на кордоні з Угорщиною.

Голова Держприкордонслужби служби ознайомив пані Посла із роботою пункту пропуску і загальним станом справ у Державній прикордонній службі України та акцентував увагу на тому, що прикордонне відомство продовжує системні зміни в рамках стратегічного курсу України на Євроатлантичну інтеграцію.

Окремо Сергій Дейнеко подякував пані Послу, Уряду та народу Великої Британії за стійку позицію щодо України та солідарність у протидії російській агресії.

Очільник служби зазначив, що наразі прикордонна служба продовжує активно розвиватись та модернізуватись, а одним із пріоритетних аспектів реалізації державної політики є впровадження інтегрованого управління кордоном (ІУК), яке сприяє належному забезпеченню безпеки кордонів, а також ефективній протидії транскордонній злочинності. І в цьому напрямку налагоджена співпраця з прикордонними і правоохоронними відомствами суміжних держав ЄС та міжнародними партнерами дозволяє ефективно реагувати на сучасні виклики та загрози.

Він констатував, що упродовж останніх років Держприкордонслужба суттєво активізувала  розробку і затримання угруповань, що виробляли контрафактні сигарети на території європейських країн, виявлення у контейнерних перевезеннях великих партій наркотиків, які переправлялися через Чорне море, встановлення та затримання осіб, причетних до організації каналів нелегальної міграції, торгівлі людьми тощо.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили результати навчальної програми з питань протидії контрабанді, яка була проведена для українських прикордонників у рамках двостороннього співробітництва, та домовились продовжувати зміцнювати співпрацю між правоохоронними органами двох країн й працювати разом для боротьби з організованою злочинністю.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси