На Волині затримано жителя прикордоння, який, можливо, причетний до незаконного використання малого літального апарату

НАЗАД
06 липня 2017 15:08

Державна прикордонна служба України продовжує активні заходи щодо протидії протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі й з використанням малих та безпілотних літальних апаратів, 15 з яких були затримані у минулому році. За всіма випадками

Державна прикордонна служба України продовжує активні заходи щодо протидії протиправній діяльності на державному кордоні, в тому числі й з використанням малих та безпілотних літальних апаратів, 15 з яких були затримані у минулому році. За всіма випадками були відкриті кримінальні провадження.

З початку цього року зафіксовано 53 випадки незаконного використання малих літальних апаратів.

Зважаючи на великий радіус дії літальних апаратів така протиправна діяльність формується та здійснюється за межами контрольованих прикордонних районів, що знаходяться в глибині території України на відстані 100-120 км від лінії державного кордону.

Так, 6 липня 2017 року у Волинській області на відстані 30 км від державного кордону відслідковувався політ малого літального апарату в межах Любомльського, Шацького, Старовижівського районів (до 60 км від лінії державного кордону). У результаті вжитих заходів пошуковою групою за 2 км від н.п. Кукуріки Старовижівського району встановлено місце можливого зльоту та посадки малого літального апарату, затримано особу, можливо причетну до організації протиправної діяльності, яка своїми діями забезпечувала політ (зліт-посадку) вказаного малого літального апарату.

У зв’язку з цим, Державна прикордонна служба України звертається до свідомих громадян за допомогою у встановленні фактів використання малих літальних апаратів з протиправною метою, підготовки до порушення кордону, виявлення підозрілих осіб і транспортних засобів в населеному пункті, проліт малих літальних апаратів, а також місць можливого зльоту та посадки.  Інформацію щодо незаконного використання малих чи безпілотних літальних апаратів, що незаконно перетинають державний кордон, просимо повідомити Державну прикордонну службу України на телефон довіри:(044) 527-63-63 або (067) 466-78-62.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси