(ВІДЕО) На Волині, Львівщині, Закарпатті та Буковині прикордонники в автівках виявили сховки із сигаретами

НАЗАД
07 жовтня 2016 13:23

На Волині, Львівщині, Закарпатті та Буковині співробітники Державної прикордонної служби виявили у конструктивних особливостях транспортних засобів облаштовані сховки із сигаретною продукцією, яку перевозили приховано від прикордонно-митного контролю.

На Волині, Львівщині, Закарпатті та Буковині співробітники Державної прикордонної служби виявили у конструктивних особливостях транспортних засобів облаштовані сховки із сигаретною продукцією, яку перевозили приховано від прикордонно-митного контролю.

Так, сьогодні на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону запобігли незаконному переміщенню партії цигарок, які були приховані в конструктивних особливостях автомобіля. Їх намагався перевезти 21-річний громадянин України, мешканець прикордонного м. Любомль на автомобілі «Форд Мондео» польської реєстрації. Прикордонний наряд з перевірки документів виявив ознаки підробки в дорученні на право користування транспортним засобом. Крім цього під час поглибленого огляду сумнівної автівки охоронці кордону виявили схованки, облаштовані у передньому та задньому бамперах, в підлозі та в усіх 4-х дверцятах автомобіля. В них спритний правопорушник приховав 3660 пачок цигарок «NZ» та «Квін Ментол» без акцизних марок  України.

Ще на кордоні з Польщею, виявили автівки із  тайниками у пункті пропуску «Рава-Руська» прикордонники Львівського загону. У двох випадках автомобілі, під керуванням наших співвітчизників, прямували на виїзд з України до сусідньої Польщі. У транспортному засобі «Ауді» прикордонники виявили сховок із сигаретами у паливному баку. А в іншому автомобілі «Фольксваген» сигарети, що були приховані під капотом, допоміг знайти службовий собака Демі, який спеціально натренований на пошук тютюнової продукції. Загалом у даному пункті пропуску прикордонники виявили майже 800 пачок сигарет, за що у результаті, як засіб незаконного переміщення контрабанди, автівку «Ауді» було вилучено.

Ще один автомобіль втратив наш співвітчизник у пункті пропуску «Лужанка». Адже  під час здійснення огляду мікроавтобуса марки «Мерседес Спринтер», 2001 року випуску, прикордонники Мукачівського загону спільно з представниками Міжвідомчого цільового центру із запобігання виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи,  виявили приховані сигарети. В авто, яким виїхати з України до Угорщини намагався наш 32-річний співвітчизник, правоохоронці знайшли 74 пачки сигарет. З яких 24 – українець намагався приховати в порожнинах під боковими декоративними накладками, ще 50 пачок знаходилось під переднім сидінням пасажира. Вилучені сигарети оцінено у понад ніж 1,5 тисяч гривень, а сума оцінки авто, який вилучили, склала майже 128 тисяч гривень.

Крім того сигарети, що переправлялися в колесах до сусідньої Румунії виявили у пункті пропуску «Порубне» прикордонники Чернівецького загону спільно з працівниками митниці. Так, сьогодні вранці на прикордонно-митний контроль прибув легковий автомобіль «Фольксваген Пассат», румунської реєстрації. Водій, аби пришвидшити прикордонні процедури, обрав смугу руху «червоний коридор». Виходячи з аналізу ризиків, працівниками пункту пропуску було ініційовано проведення поглибленого огляду автівки. Оглянувши транспортний засіб,  спільно-оглядовою групою було виявлено майже 1000 пачкок сигарет різних марок, які знаходились у запасному та в чотирьох ходових колесах автомобіля.

На даний час сигарети вилучені, разом із ними чоловік позбувся свого транспортного засобу, сума вилученого склала близько 55 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси