На Вінниччині прикордонники привітали 100-річного ветерана

НАЗАД
11 травня 2021 13:32

Військовослужбовці Могилів-Подільського загону привітали зі 100 річним ювілеєм та річницею Перемоги над нацизмом у Європі ветерана, капітана 1 рангу Олександра Мілешка.

Незважаючи на поважний вік, Олександр Юхимович Мілешко 5 травня відсвяткував 100 річний ювілей. Учасник тих буремних подій знайшов час та сили, щоб розповісти про героїчні часи, трагічні моменти війни, які назавжди залишилися в його пам’яті.

Нелегкий шлях випав на долю ветерана, усе своє життя Олександр Юхимович присвятив морю. Під час Другої світової війни молодий матрос був мінером – торпедистом катеру МО -107 на Балтійському морі та незадовго до закінчення війни потрапив на прикордонний катер де і прослужив майже 15 років.

Пройшовши шлях від матроса до капітана 1 рангу військово - морського флоту, Олександр Юхимович у своєму арсеналі має велику кількість нагород за мужність та відвагу.

Олександр Юхимович з трепетом демонструє прикордонникам Могилів-Подільського загону свій скарб – чорно-білі світлини, на яких він, ще молодий матрос – у складі команди в перші дні війни.

Спливатимуть роки, але ніколи ті далекі події не перестануть нас вражати самовідданістю і жертовністю людей, які наближали День Великої Перемоги.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси