На Вінниччині прикордонники не допустили переміщення до Молдови 55 тонн ділової деревини

НАЗАД
22 березня 2017 13:18

За оперативною інформацією співробітників Держприкордонслужби у залізничному пункті пропуску «Могилів-Подільський» на виїзд з України було зупинено вантаж деревина, який прямував до Молдови.

За оперативною інформацією співробітників Держприкордонслужби у залізничному пункті  пропуску «Могилів-Подільський» на виїзд з України було зупинено вантаж деревина, який прямував до Молдови.

Під час прикордонного контролю було встановлено, що серед 17 вагонів деревини, що прямували до сусідньої країни, можливо, знаходиться  деревина, заборонена до переміщення через кордон. Зокрема було відчеплено та не пропущено через кордон один з вагонів, в якому прикордонники виявили 55 тонн ділової деревини.  

По даному факту було проінформовано Управління захисту економіки у Вінницький області та Управління боротьби з митними правопорушеннями Вінницької митниці. Також експертом торгово-промислової палати зроблено висновок, що вантаж лісу, наданий для огляду, є забороненим для експорту.

За результатами перевірки Могилів-Подільською місцевою прокуратурою розпочато досудове розслідування.

Сума оцінки забороненої до переміщення через кордон деревини буде встановлена додатково.  

На підставі висновку експерта торгово-промислової палати співробітниками Вінницької митниці на відправника вантажу буде складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 МКУ (санкція статті передбачає штраф 100% вартості вантажу та повна конфіскація товару).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси