(ВІДЕО) На Одещині та Львівщині в пунктах пропуску прикордонники виявили старовинні монети

НАЗАД
27 березня 2017 09:39

Громадянку України, яка намагалась перемістити через кордон старовинні монети та мідні гравюри, зупинили в пункті пропуску «Кучурган» прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з представниками фіскальної служби

Громадянку України, яка намагалась перемістити через кордон старовинні монети та мідні гравюри, зупинили в пункті пропуску «Кучурган» прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з представниками фіскальної служби. Під час здійснення заходів прикордонного контролю оглядова група виявила у громадянки серед речей 14 монет 1840 – 1932 років випуску та 2 мідні гравюри. Зазначені предмети старовини,  які, можливо, мають культурну та історичну цінність, вилучили та направили на відповідну експертизу.

Ще 13 старовинних монет 1838 – 1924 років випуску виявили у минулі вихідні в пункті пропуску «Шегині» прикордонники Мостиського загону. Громадянин України заховав монети в салоні транспортного засобу.

Крім того, як раніше зазначалось цими вихідними прикордонники Луцького загону у взаємодії з співробітниками СБУ виявили старовинну шаблю, попередньо початку ХІХ століття, яку намагався приховано перемістити через кордон громадянин Португалії. Шаблю, оздоблену ймовірно дорогоцінним камінням, та піхви до неї водій заховав під обшивкою багажного відділення автівки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси