На Одещині прикордонники затримали дві автівки з нелегалом та контрабандними сигаретами

НАЗАД
26 лютого 2017 09:14

Автомобіль «ВАЗ» з трьома особами зупинили прикордонники учора неподалік державного кордону поблизу с. Федосіївка Окнянського району Одеської області. В авто перебувало двоє громадян України та громадянин Пакистану.

Автомобіль «ВАЗ» з трьома особами зупинили прикордонники учора неподалік державного кордону поблизу с. Федосіївка Окнянського району Одеської області. В авто перебувало двоє громадян України та громадянин Пакистану.

В ході подальших заходів за 200 метрів від лінії державного кордону прикордонники затримали вже інший «ВАЗ». Під час огляду водій автівки намагався втекти з місця зупинки. Попереджувальні постріли вгору припинили подальший опір правоохоронцям. В авто було виявлено коробки з сигаретами молдовського виробництва.

Також прикордонним нарядом було виявлено та зафіксовано ознаки порушення кордону на напрямку с.Федосіївка (Україна) – с. Михайлівка (РМ).

На громадян України було складено протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.204 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). Подальшу їх долю буде вирішувати суд. 

Громадянина Пакистану затримано до 3-х діб з метою встановлення особи.

В ході проведення подальших фільтраційно-перевірочних заходів було встановлено, що за кермом другої автівки знаходився громадянин України, який вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення законодавства України з прикордонних питань.

В подальшому було з`ясовано, що це саме він за грошову винагороду організував переміщення громадянина Пакистану через державний кордон, яке намагалися здійснити його поплічники.

У зв’язку з тим, що у діях даної групи осіб вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), було направлено повідомлення про виявлене кримінальне правопорушення до Окнянського відділення Національної поліції.

Вантаж сигарет буде передано представникам Національної поліції в Одеській області після завершення усіх слідчих дій.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси