На Львівщині відбулась церемонія передачі повноважень «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна»

НАЗАД
17 квiтня 2021 14:35

У заході приймали участь: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та тимчасово повірена у справах США в Україні пані Крістіна Квін.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась офіційна церемонія передачі повноважень «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» між оперативною групою «Елайна» 33-ї піхотної бригадної бойової групи Національної гвардії штату Іллінойс під керівництвом полковника Клейтона Кутемайєра та оперативною групою «Рейвен» 81-ї механізованої бригадної тактичної групи «Страйкер» Національної гвардії штату Вашингтон під керівництвом полковника Джеймса Перріна.

У заході приймали участь: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, тимчасово повірена у справах США в Україні пані Крістіна Квін, представники Державної прикордонної служби України Генерального штабу ЗСУ, Сухопутних військ ЗСУ, , командувач 7-го Командування з підготовки ЗС США бригадний генерал Крістофер Норрі, аташе сухопутних військ при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт, командир оперативно-тактичної групи «ЮНІФАЄР» підполковник Мелані Лейк, командир Литовської тренувальної місії в Україні майор Ритіс Раудоніс, народні депутати України та інші гості.

Державна прикордонна служба України представлена в рамках підготовки з грудня 2020. На 2021 рік заплановано підготувати спільно з бригадами Збройних сил України чотири прикордонні комендатури швидкого реагування (ПКШР). Наразі завершує підготовку прикордонна комендатура Сумського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби. Також цього тижня завершила початкову конференцію з планування ПКШР Харківського прикордонного загону.

«Дякую за ваш вагомий внесок у контексті посилення спроможностей української армії. Це надзвичайно важливо для подальшої обороноздатності, євроатлантичної інтеграції та наближення Збройних Сил України до стандартів НАТО. Ми вдячні всім країнам, які беруть участь у програмах підтримки України та всіляко сприяють посиленню української обороноздатності. Ця підтримка країн-членів Альянсу нині дуже важлива для України та українців», – звернувся до партнерів Прем’єр-міністр України.

«Росія продовжує брязкання зброєю на кордоні з Україною. Така агресивна політика й поведінка Росії вже отримала відповідну реакцію та засудження з боку світової спільноти. І українська армія готова дати відсіч агресії в будь-який час. Ми надалі залишаємося прихильниками розв’язання конфлікту на Донбасі виключно дипломатичним і мирним шляхом. Водночас ми продовжуємо посилювати обороноздатність нашої армії й ваша участь у цьому завданні особливо цінна в цей час!» - зазначив Денис Шмигаль.

«Поки ми на цій церемонії на Яворівщині, десятки тисяч російських військ розташовані біля кордонів з Україною і їхня чисельність збільшується. США та наші союзники глибоко стурбовані цією ескалацією. На тлі російських провокацій треба пам’ятати, що українська армія 2021 року значно відрізняється від армії зразка 2014 року! Українські Збройні Сили стали більш боєздатними, одними з найбільш боєздатних у Європі сьогодні. Адміністрація Президента Байдена продовжує та посилює допомогу Україні. Сполучені Штати Америки залишаються непохитними у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом та територіальними водами. Ми та наші партнери надалі підтримуватимемо Україну!» - заявила пані Крістіна Квін.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси