На Львівщині прикордонники запобігли незаконному вивозу дітей за кордон

НАЗАД
10 серпня 2017 11:12

На українсько-польському кордоні прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному вивозу двох дітей за кордон.

На українсько-польському кордоні прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному вивозу двох дітей за кордон.

Учора зранку в пункт  пропуску «Шегині» на виїзд з України прибула громадянка України з двома неповнолітніми дітьми, 2009 та 2014 року народження. Під час перевірки документів жінка пред’явила нотаріально засвідчений дозвіл батька на вивіз дітей за кордон. Але як з’ясувалось, дане доручення було недійсним та отримане у незаконний спосіб. На момент видачі дозволу чоловік знаходився за межами України.

По даному факту було поінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Нагадуємо, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без вас, або у супроводі лише одного з батьків, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого дозволу вам слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, радимо звертатися за відповідним дозволом до консульських установ України.

Державна прикордонна служба ще раз просить громадян вчасно та належним чином готуватися до поїздок, аби не зіпсувати відпочинок собі та своїм дітям.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси