На Хмельниччині на честь загиблого прикордонника Олександра Дзюбелюка назвали вулицю

НАЗАД
28 квiтня 2017 15:40

Сьогодні в селі Каскада на Хмельниччині відбулася важлива подія − на честь загиблого воїна АТО відважного Героя-прикордонника старшого лейтенанта Дзюбелюка Олександра Миколайовича назвали вулицю.

Сьогодні в селі Каскада на Хмельниччині відбулася важлива подія −  на честь загиблого воїна АТО відважного Героя-прикордонника старшого лейтенанта Дзюбелюка Олександра Миколайовича назвали вулицю.

Народився Олександр 23 липня 1990 року у с Каскада Хмельницької області, де й пройшло його дитинство та юність. Закінчив Новоушицьку загальноосвітню школу. В 2007 році вступив до Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, де отримав базову вищу освіту за фахом автомобільний транспорт, офіцер управління основними підрозділами охорони державного кордону.

Розпочав свою службу в Могилів-Подільському прикордонному загоні в 2011 році старшим інспектором прикордонної служби відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Лядова», з 2013 року заступник начальника мобільної прикордонної застави «Могилів-Подільський». За роки взірцевої служби та відданості справі охорони державного кордону старший лейтенант Олександр Дзюбелюк був відзначений керівництвом Державної прикордонної служби України та нагороджений медаллю «20 років ДПСУ» у 2011 році.

Активний та цілеспрямований, відповідальний та справжній фахівець  військову справу, старший лейтенант Дзюбелюк успішно професійно  розвтвався і подавав неабиякі надії. Однією з яскравих рис Олександра було уміння спілкуватися з людьми, відчувати їхні потреби, завжди поспішати на допомогу. У той же час, це не заважало йому проявляти вимогливість, коли справа стосувалася служби. Його поважали, любили, йому довіряли. Коли б не війна, що чорним круком впала на нашу землю, Олександра Дзюбелюка, без сумніву, чекало блискуче майбутнє.

У червні 2014 року Олександр разом зі своїми бойовими товаришами прибув на Донеччину охороняти українсько-російський кордон. Застава, де офіцер займав посаду заступника начальника по роботі з персоналом, мужньо обороняла та захищала пункт пропуску «Довжанський». Як згадують бійці застави, Олександр повсякчас турбувався про своїх підлеглих, ділився останнім ковтком води та шматком хліба, дбав про безпеку кожного.

Про відділ прикордонної  служби «Довжанський», що на Луганщині, усі дізналися спекотного літа 2014-го з теленовин, радіоповідомлень та газетних рядків, які висвітлювали події гібридної війни на сході України. На цих рубежах понад два місяці героїчно трималися прикордонники Могилів-Подільського загону, які піддавалися нещадним масованим обстрілам з боку бойовиків незаконних збройних формувань та російських найманців.

27 липня 2014 року пункт пропуску «Довжанський» попав під шквальний мінометно-гаубичний обстріл.

Під час виходу наших підрозділів з пункту пропуску «Довжанський» старший лейтенант Дзюбелюк, як справжній офіцер, проявив мужність і рішучість та загинув, як Герой своєї рідної землі.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни старший лейтенант Дзюбелюк Олександр Миколайович Указом Президента України № 631/2014 від 02.08.2014 року нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У вересні 2014 року в смт Нова Ушиця на Алею Слави Героїв внесено ім’я старшого лейтенанта Дзюбелюка, а в грудні – відкрито меморіальну дошку на фасаді Новоушицького коледжу в пам'ять прикордоннику.

Сьогодні в урочистому заході на честь прикордонника взяли участь ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук та персонал вишу, представники Новоушицької райдержадміністрації та Новоушицької селищної об’єднаної територіальної громади, близькі, друзі Олександра Дзюбелюка, студенти коледжу, представники військової частини, в якій служив прикордонник.

Хвилиною мовчання всі присутні на заході вшанували світлу пам’ять усіх загиблих воїнів-прикордонників, які загинули виконуючи військовий обов’язок в зоні проведення антитерористичної операції.

 «Олександр Дзюбелюк – герой нашого часу, який задля збереження незалежності та цілісності нашої Батьківщини віддав найцінніше, що є у людини – своє життя. Пам'ять про Олександра – це наш біль і наша гордість за те, що мали честь жити з ним в одній країні, до останнього подиху він залишався вірним кожному слову Військової присяги. Ім’я Олександра Миколайовича золотими літерами вписане в історію нашої держави як справжнього сина Українського народу. Нам є ким пишатися!

Пам'ять про старшого лейтенанта Дзюбелюка Олександра Миколайовича завжди буде жити в наших серцях, на його прикладі будуть виховуватися багато поколінь прикордонників, які навчатимуться в стінах Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Слава героям прикордонникам! Слава Україні!», – зазначив у своїй промові ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси