(ВІДЕО) На Харківщині за поточний рік зафіксовано 133 спроби переміщення контрабандних товарів на загальну суму близько 13,6 млн гривень

НАЗАД
23 листопада 2018 14:33

Прикордонники Харківського загону спільно із взаємодіючими органами постійно проводять комплексну роботу з протидії контрабандній діяльності на державному кодоні України.

Мовою цифр, ці дії дають позитивні результати. Зокрема у 2017 році співробітниками Держприкордонслужби в Харківській області зафіксовано 125 спроб незаконного переміщення товарів на загальну суму майже 10 мільйонів гривень. З них понад 76% виявляли товари в пунктах пропуску. А за неповний 2018 рік правоохоронці вже викрили понад 130 таких випадки, з яких 13,7% - це затримання контрабандистів на «зеленій» ділянці кордону. Вартість вилученого товару становить близько 13,6 мільйона гривень.

Майже щотижня прикордонники Харківського загону запобігають незаконному вивезенню з України старовинних речей, які мають культурну та історичну цінність. А саме монети, ікони, книги, нагороди, ювелірні вироби, колекції марок тощо.

Так, креативність одного нашого співвітчизника 1972 року народження неабияк здивували прикордонників в пункті пропуску «Гоптівка». 70 орденів та медалей часів другої світової війни він заховав у власних протезах.

Крім того, правоохоронці постійно викривають контрабандистів, які, нехтуючи чинним законодавством, постійно намагаються перемістити через кордон великі партії тютюнових виробів, продуктів харчування, косметики та інших товарів народного споживання. Зокрема в березні цього року на Харківщині під час огляду вантажівки «МАN» української реєстрації, що слідував на виїзд з України, прикордонники знайшли схованіе в подвійному днищі напівпричепа транспортного засобу контрабандне куриво на майже 1 мільйон гривень.

А громадянка України намагалась перемістити через держрубіж 49 смартфонів Apple, заховавши їх під спідницею. Для цього вона пошила великі спеціальні кишені, в які й запакувала коштовний товар.

Для запобігання переміщення контрабандних товарів та виявлення інших правопорушень на держрубежі, зокрема на Харківщині, лінія державного кордону облаштована різними інженерними спорудами. Крім того, для забезпечення охорони державного кордону використовується інтелектуальна системи контролю, що включає в себе відеоспостереження. Це дає можливість більш ефективно виявляти правопорушників та запобігати їхнім діям.

Крім того, у контрольованих прикордонних районах, аби упередити та запобігти правопорушенням, військовослужбовці Харківського загону постійно взаємодіють з оперативно-розшуковими підрозділами Державної прикордонної служби та співпрацюють з іншими правоохоронними органами.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси