(ВІДЕО) На Харківщині правоохоронці виявили канал переміщення препаратів психотропної дії

НАЗАД
14 липня 2017 12:42

На Харківщині під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативними співробітниками Держприкордонслужби спільно з співробітниками СБУ та прокуратурою було викрито схему незаконного переміщення через державний кордон України препаратів виробництва

На Харківщині  під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативними співробітниками Держприкордонслужби спільно з співробітниками СБУ та прокуратурою було викрито схему незаконного переміщення через державний кордон України препаратів виробництва Росії, які містять психотропні речовини.

Організатором незаконних оборудок виявилася громадянка України, мешканка м. Кривий Ріг, яка для здійснення протиправної діяльності залучала пособників - громадян України, жителів Харкова.

В ході проведення заходів правоохоронцями встановлено, що організаторка протиправної схеми здійснювала замовлення препаратів, в тому числі препарату «Редуксін», за допомогою всесвітньої мережі «Інтернет» на території Росії. Препарат «Редуксін» містить психотропну речовину «Сибутрамін» і є забороненим до ввозу в Україну. Згодом один з пособників переміщував замовлення через кордон та передавав іншим членам угруповання. В свою чергу вони розповсюджували їх територією України через оголошення розміщені в мережі Інтернет на ресурсі Інтернет-магазину, яким керувала організаторка схеми. Доставка до замовників здійснювалася у вигляді поштових відправлень.

Під час реалізації оперативної інформації, у травні цього року, в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, прикордонниками було затримано одного з причетних до схеми громадян, жителя Харкова. Останній намагався незаконно перемістити через кордон з приховуванням від прикордонно – митного контролю препарати, що містять психотропну речовину «Сибутрамін». Також за результатами проведених заходів, учора спільною міжвідомчою групою у складі оперативників Східного регіонального управління ДПСУ та співробітників УСБУ та прокуратури в Харківській області було проведено обшуки на 8 об'єктах, з яких 6 – в місті Харків та 2  – в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Під час їх проведення було виявлено матеріали, що підтверджують пересилку поштовими відправленнями забороненого до використання в Україні препарату «Редуксін» російського виробництва, електронні носії інформації, особисті мобільні термінали, нотатки з адресами замовників. Окрім цього, вилучено автомобіль організаторки протиправної групи, в якому знаходилась частина незаконно переміщених препаратів з території Росії. Загалом в ході обшуків було вилучено близько 12,5 тисяч пігулок. На даний час тривають подальші слідчі заходи.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси