Моряки-прикордонники провели комплексні тренування з відпрацювання навичок роботи оглядових груп

НАЗАД
22 березня 2017 09:06

Моряки-прикордонники Одеського загону морської охорони провели комплексні тренування з відпрацювання навичок роботи оглядових груп. Це традиційний зведений тренінг оглядачів напередодні початку активної навігації.

Моряки-прикордонники Одеського загону морської охорони провели комплексні тренування з відпрацювання навичок роботи оглядових груп. Це традиційний зведений тренінг оглядачів напередодні початку активної навігації.

Як правило, початок навігації характеризується пожвавленням протиправної діяльності, пов’язаним із виходом та порушеннями маломірними плавзасобами прикордонного режиму, режиму державного кордону, порушеннями природоохоронного законодавства та іншими видами незаконної діяльності.

З метою ефективного контролю за надводною обстановкою та недопущенням порушень на державному кордоні, охоронці кордону спускають на воду малі швидкісні та маневрені катери для оперативного реагування на обстановку в розпал малої навігації.

На особливому контролі у цей період є можливі іноземні правопорушники, які ведуть незаконний вилов камбали (калкана) та заходять у Виключну (морську) економічну зону України.

«Під час вилову цінних порід риби, аби уникнути відповідальності порушники застосовують усі можливі медоди - і небезпечне маневрування, і швидкісний ухід від переслідування прикордонниками, і активну протидію оглядачам, аж до фізичної сили, - розповів керівник зборів, старший офіцер відділу прикордонної служби Одеського загону морської охорони Олександр Терновий. - Саме тому ми відпрацьовуємо найрізноманітніші ситуації, від мирної висадки оглядової групи до протидії силовому й озброєному спротиву», - додав він.

Таким чином, протягом 5 діб оглядові групи кораблів та катерів морської охорони Одеського загону морської охорони вивчали нормативно-правові основи оглядової роботи як у відкритому морі, так і в пункті пропуску, тренувалися заатримувати судно-порушника, брати під контроль бунтівний екіпаж, відбивати агресивну поведінку порушників, застосовувати спеціальні засоби, «вгамовувати» особливо небезпечних правопорушників, надавати першу медичну допомогу як своїм товаришам, так і затриманим правопорушникам.

Державна прикордонна служба ще раз нагадує всім мешканцям прикордонних контрольованих районів, що вихід плавзасобів у прикордонному контрольованому районі дозволяється тільки з відкритих для цього об’єктів базування з обов’язковим інформуванням прикордонного підрозділу. Всі особи, які перебувають на борту повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, плавзасіб має бути оснащений відповідними засобами зв’язку та мати необхідну кількість засобів рятування.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси