Курсанти першого курсу Національної академії Держприкордонслужби склали присягу на вірність Українському народові

НАЗАД
09 вересня 2017 12:54

Минуло лише кілька днів відтоді як нещодавні абітурієнти склали нелегкі вступні випробування та були зараховані на навчання до єдиного в Україні елітного вищого навчального закладу Державної прикордонної служби України.

Минуло лише кілька днів відтоді як нещодавні абітурієнти склали нелегкі вступні випробування та були зараховані на навчання до єдиного в Україні елітного вищого навчального закладу Державної прикордонної служби України.

Сьогодні, 9 вересня 2017 року, гордо одягнувши прикордонний однострій, перед обличчям своїх батьків, побратимів, вони присягнули на вірність Українському народові і стали повноправними членами курсантської сім’ї Національної академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького.

Привітати військовослужбовців із цією знаменною подією у їх житті прибули: заступник  Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Олег Бляшенко, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, духовенство, рідні та друзі курсантів.

Розпочався захід з виконання Державного Гімну України та підняття Державного Прапора України, що передавало особливу атмосферу єдності та урочистості.

У своїй промові заступник Голови Держприкордонслужби генерал-лейтенант Олег Бляшенко щиро привітав курсантів набору 2017 року із складанням Військової присяги на вірність Українському народові!

–Ряди захисників Батьківщини поповнили майбутні офіцери-прикордонники, які присягнули на вірність Українському народові. На їхні плечі лягла відповідальність щодо захисту територіальної цілісності та недоторканості незалежної України, – зауважив Олег Бляшенко.

Також заступник Голови Держприкордонслужби України закликав усіх присутніх вшанувати світлу пам’ять всіх тих прикордонників, які одними з перших стали на захист національних інтересів нашого народу у так званій «гібридній війні» і віддали за незалежність та територіальну цілісність України власне життя.

Лави курсантів академії цьогоріч поповнили 350 осіб, з яких 325 хлопців та 25 дівчат. Першокусники представляють 21 область України, 78 майбутніх офіцерів-прикордонників закінчили військові ліцеї, 12 курсантів першого курсу є представниками військових династій, продовжувачами почесної справи — захисника кордонів Батьківщини, 5 курсантів брали участь в антитерористичній операції. 23 першокурсники є кандидатами та майстрами спорту з різних видів спорту.

–Упродовж місяця на базі Польового центру забезпечення навчального процесу академії першокурсники пройшли військово-прикордонну підготовку. Майбутніх офіцерів навчали відпрацьовувати алгоритм ведення різноманітних видів бойових дій в умовах гібридної війни. Вони отримали первинні знання з питань вогневої, фізичної, інженерної, топографічної, строєної, гуманітарної підготовки, – зазначив ректор вищого навчального закладу генерал-майор Олег Шинкарук.

Після проголошення священних слів Військової присяги, вперше за часи історії Національної академії, у святковій обстановці, на плацу першокурсникам вручили зелені берети. Адже берет є офіційно головним убором військової форми прикордонника та вручається в порядку проходження військо-прикордонної підготовки і є предметом гордості Державної прикордонної служби України.

Наприкінці урочистої частини вже традиційно священнослужителі освятили військовослужбовців та благословили їх на військову справу.

Завершився ритуал складання Військової присяги урочистим маршем.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси