Кораблі Морської охорони Держприкордонслужби вийшли в море для участі в активній фазі багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2016»

НАЗАД
26 липня 2016 13:22

Розпочався морський компонент багатонаціональних військових навчаннь «Сі Бриз – 2016»

Розпочався морський компонент багатонаціональних військових навчаннь «Сі Бриз – 2016». В ході маневрів діють 25 бойових кораблів, катерів та суден забезпечення від ВМС Збройних Сил, Морської охорони Держприкордонслужби України, ВМС США, Канади, Польщі, Туреччини, Румунії. Загалом же у навчаннях беруть участь близько 20 літаків та вертольотів, понад 140 одиниць автомобільної та бронетехніки, до чотирьох тисяч військовослужбовців з 16 країн світу, зорема – Великої Британії, Греції, Італії, Іспанії, Литви, Норвегії, Швеції та Фінляндії.

Для участі в кульмінаційній частині навчань вийшли в море Кораблі Морської охорони Держприкордонслужби Григорій Куроп’ятников, Павло Державін, Поділля і Катер Морської охорони Держприкордонслужби «Балаклава». Вони виконують раптово виникаючі навчально-бойові завдання у складі двох міжнародних тактичних груп.

Начальник управління організації морської охорони Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби капітан 1 рангу Владислав Смірнов зазначив, що навчання «Сі Бриз» уже стали традиційними для українських вартових морського рубежу.

– Ми з кожним роком підвищуємо свою майстерність і збільшуємо кількість сил та засобів, які беруть участь в навчаннях. Цього року залучено до 8 кораблів та катерів Морської охорони, підрозділ відділу спеціальних дій на воді та авіацію Держприкордонслужби. Ми відпрацювали безпарашутне десантування особового складу відділу спеціальних дій на воді. Проведені спільні дії з кораблями Військово-морських сил Украни і Румунії, відпрацьовані елементи пошуку і порятунку людей на воді, огляд підозрілих суден. Дії особового Морської охорони Держприкордонслужби оцінюю добре, але досконалість не має межі. Звичайно існують питання, над якими треба працювати. Але, проблем в питаннях порозуміння і кооординації спільних дій з іноземними партнерами вже немає.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси