Консультативна місія Європейського Союзу в Україні передала Держприкордонслужбі обладнання на понад 1 мільйон гривень

НАЗАД
19 жовтня 2017 15:34

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулась перша зустріч Голови Держприкордонслужби Петра Цигикала з Головою Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутісом Ланчінскасом.

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулась перша зустріч Голови Держприкордонслужби Петра Цигикала з Головою Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутісом Ланчінскасом.

На початку зустрічі очільник прикордонного відомства привітав членів іноземної делегації та зазначив, що співробітництво з Консультативною місією ЄС з реформування цивільного сектору безпеки є надзвичайно важливим для Держприкордонслужби і відомство сподівається на його подальший розвиток.

Крім того, Петро Цигикал поінформував колег про ситуацію на державному кордоні України, зазначивши, що обстановка загалом на кордоні контрольована, а з країнами Європейського Союзу – стабільна. Не оминув увагою генерал-лейтенант і результати реформування відомства.

«Прикордонна служба України продовжує системно реформуватися в рамках загальної реформи сектору безпеки та оборони країни. Ще в 2015-2016 роках, саме завдяки активній участі та підтримці Місії, ми змогли у непростий час для прикордонного відомства України та Держави в цілому розробити та затвердити в Уряді основоположні стратегічні документи розвитку служби до 2020 року», – наголосив Голова Державної прикордонної служби під час зустрічі.

Під час офіційного заходу очільник Місії EUAM передав технічне обладнання вартістю понад 1 мільйон гривень для персоналу з питань взаємодії зі ЗМІ Держприкордонслужби. Стаціонарні комп’ютери, ноутбуки, планшети, а також обладнання для відео- та фотозйомки вже незабаром використовуватиметься прес-службою Держприкордонслужби та прес-офіцерами в регіонах для покращення комунікаційних можливостей відомства.

Презентуючи нову, сучасну та потужну техніку очільник Місії зазначив, що вони із радістю підтримують намагання служби покращити її громадські комунікації.

«Державні органи повинні бути прозорими, пояснюючи громадянам те, як вони працюють. Це особливо стосується прикордонників, чия робота за визначенням передбачає пряму взаємодію з населенням. Унікальність Державної прикордонної служби полягає у тому, що вони спілкуються як з громадянами України, так і з іноземцями, створюючи для останніх перше враження про Україну в пунктах пропуску», - сказав Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

До речі, Місія активно допомагає прикордонному відомству вибудовувати комунікаційну стратегію із засобами масової інформації, і з громадськістю. Нещодавно на базі Національної академії Держприкордонслужби за участі іноземних спеціалістів з комунікації був проведений черговий практичний тренінг із персоналом по роботі зі ЗМІ. Метою цьогорічних практичних занять було вдосконалення навичок співробітників прес-служб під час кризових ситуацій та ефективне управління комунікаціями.

«Минулорічний подібний захід підтвердив свою високу ефективність і прес-секретарі отримали необхідний запас досвіду та навичок для адекватного реагування на існуючі у сфері прикордонної безпеки виклики. Це вже другий такий тренінг, і мені приємно відзначити, що проведення подібних заходів вже стає для нас доброю традицією», - зазначив очільник прикордонного відомства.

Традиційно, наприкінці зустрічі Петро Цигикал висловив щиру вдячність Голові Місії EUAM за співпрацю та технічне переоснащення підрозділів відомства по взаємодії зі ЗМІ сучасними технічними засобами та зазначив, що найближчими днями ними будуть забезпечені більшість прес-секретарів органів охорони державного кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси