Керівний склад підрозділів РХБ захисту та екологічної безпеки органів Держприкордонслужби пройшов спеціальні навчання

НАЗАД
17 березня 2017 13:20

З 13 по 17 березня 2017 року на базі Навчального центру Держприкордонслужби проводився спеціалізований тренінг з керівним складом підрозділів радіаційного, біологічного, хімічного захисту органів охорони державного кордону з протидії хімічним, біологічним

З 13 по 17 березня 2017 року на базі Навчального центру Держприкордонслужби проводився спеціалізований тренінг з керівним складом підрозділів радіаційного, біологічного, хімічного захисту органів охорони державного кордону з протидії хімічним, біологічним, ядерним та радіоактивним загрозам на державному кордоні.

Метою зборів було проведення аналізу стану виконання заходів щодо запобігання, виявлення та припинення спроб незаконного переміщення через державний кордон отруйних, радіоактивних речовин та ядерних матеріалів, формулювання проблемних питань, визначення шляхів їх вирішення, перевірка теоретичних знань за напрямком діяльності.

Під час проведення зборів персоналом відділення екологічної безпеки державного кордону циклу забезпечення охорони державного кордону Навчального центру було проведено інструкторсько-методичне заняття щодо порядку дій прикордонного наряду з виявлення, реагування на випадки незаконного переміщення ядерних матеріалів в автомобільному пункті пропуску на державному кордоні.

Спеціалізовані тренування проведені на чотирьох навчальних місцях. Учасники були розбиті на групи та діяли в ролі посадових осіб прикордонного наряду під час виконання заходів з виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів у пунктах пропуску для автомобільного та залізничного сполучень, контейнерних терміналах морських торгових портів, на ділянках кордону поза пунктами пропуску. Моделювання ситуації базувалося на реальних випадках, які мали місце на державному кордонні, при цьому здійснювалося нарощування обстановки, шляхом вирішення «вводних», подій, які послідовно розвиваються.

Окремо розглядалися питання щодо особливостей та специфіки протидії ХБРЯ ризикам та загроза, тактики застосування наявних сил та засобів у КПВВ, КрП, ПК, на лінії розмежування в зоні АТО та на адміністративній межі з ТОТ – Автономною Республікою Крим.

В ході навчань обговорювалися питання відповідності існуючої нормативно-правової бази завданням служби, оцінки діючих процедур з виявлення радіоактивних матеріалів на відомчому, міжвідомчому та регіональному рівнях, організації комунікації з взаємодіючими органами.

В цілому, в ході спеціалізованого тренінгу відпрацьовані єдині підходи до організації протидії незаконному переміщенню через державний кордон радіоактивних та ядерних матеріалів, опрацьовано методологію реалізації завдань та повноважень Держприкордонслужби у сфері протидії хімічним, біологічним, ядерним та радіоактивним загрозам на державному кордоні, здійснено поглиблення професійних знань та практичних навичок фахівців РХБ захисту, удосконалено стилі і методи управління підпорядкованими підрозділами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси