КПВВ «Майорське» облаштували 4 новими модулями для оформлення пішоходів

НАЗАД
21 березня 2017 09:30

Учора на лінії розмежування в КПВВ «Майорське» було встановлено 4 нових модулі на пішохідних напрямках. В них будуть нести службу прикордонники Краматорського загону під час здійснення контролю.

Учора на лінії розмежування в КПВВ «Майорське» було встановлено 4 нових модулі на пішохідних напрямках. В них будуть нести службу прикордонники Краматорського загону під час здійснення контролю. 

Передача технічної допомоги відбулася від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців для покращення умов у контрольних пунктах в’їзду-виїзду. Варто зазначити, що на початку березня такі ж модулі були встановлені в КПВВ «Новотроїцьке».

На офіційній церемонії були присутні представники Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, УВКБ ООН, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Східного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Отримані в рамках міжнародної допомоги модулі облаштовані комп’ютерною технікою для здійснення контролю та кожен оснащений 5 робочими місцями для військовослужбовців Держприкордонслужби України. Це дасть змогу збільшити кількість прикордонних нарядів для пришвидшення оформлення громадян на пішохідних напрямках. Два модулі встановлені на вхід та ще два на вихід до неконтрольованої території.

Заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Ігор Стокоз відмітив, що сучасні робочі місця – це покращення не тільки для тих, хто перетинає КПВВ, але й для тих, хто там несе службу.

В свою чергу Голова офісу УВКБ ООН Мамо Мулусеу зазначив, що сьогоднішня подія – це тільки один з етапів співпраці прикордонників з УВКБ ООН і вручив начальнику Краматорського прикордонного загону полковнику Анатолію Федорчуку сертифікат на 4 сучасних робочих модулі.

Прикордонники, в свою чергу, подякували УВКБ ООН та всім присутнім за співпрацю, після чого особовий склад зміни прикордонних нарядів приступив до виконання службових обов’язків на нових робочих місцях.

Нагадаємо, що загалом бюджет програми технічної допомоги складає 3,5 мільйонів гривень і, окрім вже облаштованих КПВВ «Новотроїцьке» і «Майорське», допоможе більш сучасно обладнати КПВВ «Мар’їнка». Технічне оснащення для контрольних пунктів, яке фінансується у рамках гуманітарної допомоги ЄС та інших міжнародних донорів, допоможе не тільки збільшити пропускну спроможність через лінію розмежування, а й скоротити час очікування людей у черзі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси