Італійська вантажівка та литовський легковик знайшлися за базою Інтерполу

НАЗАД
12 грудня 2017 13:58

Чернігівський загін, пункт пропуску «Нові Яриловичі», посеред білого дня на виїзд з України прямує вантажівка «Рено», грузинської реєстрації.

Чернігівський загін, пункт пропуску «Нові Яриловичі», посеред білого дня на виїзд з України прямує вантажівка «Рено», грузинської реєстрації. Здавалося б, нічого надзвичайного, вона така ж як і сотні інших, які щодня перетинають український кордон. Однак процес прикордонного контролю викриває цікавий факт. Під час здійснення перевірки охоронці кордону фіксують спрацювання бази даних Інтерполу. Згідно з даними інформаційної системи автомобіль викрадений на території Італії. Прикордонники діють згідно з інструкцією – інформують чергового Укрбюро Інтерполу в Києві. Як з’ясовують правоохоронці автомобіль прибув в Україну через пункт пропуску «Чорноморський-м/п», а вже за добу у базі з’явилася інформація щодо викрадення. Автомобіль разом із водієм, громадянином Грузії, передають співробітникам Ріпкинського ВП ГУНП України у Чернігівській області.

Інша ситуація – пункт пропуску «Славутич». Надвечір на виїзд з України прямує автомобіль «Мерседес», литовської реєстрації. Водій – громадянин України. Стосовно авто спрацьовує база даних Інтерполу. Автомобіль значиться викраденим на території Литви. Порядок дій правоохоронців – незмінний. За кілька годин автомобіль передають співробітникам Чернігівського ВП ГУНП України в Чернігівській області.

Упродовж минулої доби окрім викрадених автомобілів дані Інтерполу допомогли прикордонникам виявити ще й громадянина Румунії, який розшукувався за шахрайство на території Молдови. Чоловіка затримали у пункті пропуску «Жуляни» після прибуття рейсу «Лутон (Великобританія) – Київ (Україна)». Дану особу передали співробітникам лінійного відділення поліції аеропорту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси