Інститут дільничних інспекторів та громадські формування допомагають ефективно протистояти злочинності на кордоні

НАЗАД
14 сiчня 2017 09:57

Незважаючи на суспільно-політичну обстановку в державі, проведення антитерористичної операції в межах Луганської та Донецької областей, органи охорони державного кордону продовжують надійно протидіяти організованій злочинній діяльності на держрубежі

Незважаючи на суспільно-політичну обстановку в державі,  проведення антитерористичної операції в межах Луганської та Донецької областей, органи охорони державного кордону продовжують надійно протидіяти організованій злочинній діяльності на держрубежі.

Значний внесок для оперативного реагування на підготовку до здійснення правопорушень на кордоні та відстеження змін в обстановці забезпечили дільничні інспектори прикордонної служби та громадські формування.

Упродовж 2016 року дільничними інспекторами Держприкордонслужби було отримано більше 3,5 тисяч інформацій. Даною категорією прикордонників та за їх інформацією за спробу незаконного перетинання державного кордону затримано 566 осіб, з яких майже 100 незаконні мігранти. Крім того, поблизу кордону за порушення правил прикордонного режиму та інші правопорушення затримано ще понад 3,5 тисяч осіб. У результаті проведених заходів виявлено 12 одиниць зброї, понад 400 боєприпасів, а загальна сума затриманих та вилучених товарів склала більше 5 мільйонів гривень.

Варто також зауважити, що за останні роки відчутно зросла зацікавленість громадськості до безпеки на державному кордоні, яка активно долучається до усіх можливих форм співпраці з прикордонниками. Наразі проводиться постійна системна робота над удосконаленням питань застосування громадських формувань в охороні державного кордону. Вітаються і підтримуються усі починання громад не лише прикордоння щодо створення та функціонування громадських формувань, а також отримання від них надійної підтримки в боротьбі з протиправними елементами на державному кордоні. 

На сьогодні у прикордонних районах діють близько 420 громадських формувань з охорони державного кордону, до яких входить майже 6 тисяч осіб, які активно допомагають прикордонникам. Відмітимо, що за їх сприяння та допомоги небайдужих мешканців прикордоння протягом року виявлено та затримано майже 540 осіб за незаконне перетинання державного кордону та порушення прикордонного режиму, близько 50 осіб – за порушення правил використання об’єктів тваринного світу, виявлено та вилучено близько 100 одиниць зброї та боєприпасів. Затримано товарів на суму, що перевищує 2,4 мільйони гривень.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси