Групу іноземців та 6 громадян України затримали біля кордону зі Словаччиною

НАЗАД
29 березня 2023 12:56

Впродовж минулої доби прикордонники Чопського загону виявили 10 порушників кордону, четверо з них – іноземці.

Учора опівночі прикордонники відділу «Великий Березний» отримали інформацію від співробітників оперативно-розшукового підрозділу про можливу спробу незаконного перетину держрубежу групою осіб. На зазначену ділянку вислали додаткові прикордонні наряди та оперативників. У ході пошукових заходів правоохоронці затримали чотири чоловіки, що рухалися в напрямку Словаччини. Вони мали при собі паспортні документи громадян Туреччини. Прикордонники встановили, що іноземці прибули в Україну на початку цього року у законний спосіб начебто з метою працевлаштування на одному з приватних підприємств Київщини.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Після з’ясування усіх обставин правопорушення, їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

Також неподалік кордону прикордонники відділу «Ужгород» затримали трьох українців, які намагалися полями перейти до Словаччини. Їх виявили за пів кілометра від державної межі на околиці міста Ужгород.  Усі затримані – чоловіки призовного віку, місцеві жителі.

Інші троє затриманих намагалися перейти державний кордон по одному. Їх на своїх ділянках зупинили у темний час доби прикордонники відділів «Великий Березний», «Ужгород» і «Соломоново». Чоловіки мали при собі паспортні документи і виявилися жителями Харківщини, Дніпра і Києва відповідно.

У діях чоловіків вбачають ознаки правопорушення, відповідальність за які передбачена ч.1 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».  Справи усіх затриманих буде передано до суду.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси