Експерти ЄС TWINING-проекту провели практичний семінар, присвячений дослідженню та аналізу систем прикордонного контролю

НАЗАД
24 березня 2017 15:55

Основна увага європейських експертів була зосереджена на практичній імплементації в Україні оновленої версії спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків держав – членів Європейського Союзу.

Протягом тижня в Адміністрації Державної прикордонної служби України, в рамках першого компоненту проекту Twinning «Підтримка Державної прикордонної служби України у подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів», тривала робота групи експертів Європейського Союзу з прикордонних відомств Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польщі та Литовської Республіки.

Основна увага європейських експертів була зосереджена на практичній імплементації в Україні оновленої версії спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків держав  – членів Європейського Союзу (Common Integrated Risk Analysis Model – CIRAM версія 2.0).

Корисним стало проведення спеціалізованого семінару із застосування на практиці методів аналіз ризиків з оцінки реальної ситуації на державному кордоні та її впливу на безпекове середовище.

До заходу, крім офіцерів Адміністрації Держприкордонслужби, були залучені аналітики Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», Львівського прикордонного загону та Південного регіонального управління.

Очікується, що за результатами комплексного аналізу ризиків європейські експерти запропонують дієві механізми із вдосконалення прикордонної безпеки та зокрема – відомчої системи аналізу ризиків з огляду на стандарти Європейського Союзу.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси