Досвід морської служби починається з базової підготовки в Навчальному центрі

НАЗАД
02 лютого 2023 16:46

Перші цьогорічні випускники Навчального центру Морської охорони успішно опанували курс підготовки офіцерів, які не мають досвіду служби в підрозділах Морської охорони. Програма навчання моряків-прикордонників була цікавою та динамічною.

Аби офіцери, які ще не отримали морського практикуму, мали поняття про загальний базис з основ кораблеводіння, мистецтва керування кораблем, визначення його курсу та швидкості, здійснення маневру та буксирування, передусім вони пройшли курс лекцій.

Згодом вже на практиці військовослужбовці Одеського, Маріупольського та Ізмаїльського загонів Морської охорони вчилися застосовувати теоретичні знання, зокрема, ліквідували пожежу, боролися з надходженням забортної води в корабель/катер, відточковували спільний порядок дій у разі отримання кораблем аварійного чи бойового пошкодження, читали мапи, розраховували і прокладали курс.

Після завершення навчання офіцери склали диференційований залік і отримали спеціальні свідоцтва.

 «Успіх – це не кінцева мета, це постійний процес. Набуваючи знань ми набуваємо й досвіду, знаходимо відповіді на питання, застосовуємо уміння. Сьогодні кожен із нас робить все максимально можливе, щоб наблизити нашу Перемогу. Ми – команда! Одна із головних умов нашого успіху – це злагодженість. Курс завершено, але знання і емоції залишаться в пам’яті, як запорука позитиву, з яким ви навчалися. Ви отримали певні навички, психологічні якості, опанували вміння працювати командою, що є важливим фактором у подальшій службі та боротьбі з ворогом», - зазначив начальник Навчального центру Морської охорони, звертаючись до випускників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси