Доберман Куба вчиться обеззброювати контрабандистів

НАЗАД
26 вересня 2021 13:36

Словосполучення «прикордонний пес» у багатьох людей асоціюється з вівчарками, але сьогодні на українському кордоні служать собаки близько 20 порід.

Серед службових собак Держприкордонслужби є й добермани, один з них – Куба, який зараз проходить підготовку в кінологічному навчальному центрі на Львівщині.

Саме такого чотирилапого напарника обрав собі прикордонник Микола. «Я завжди мріяв бути кінологом. Мені подобається займатися з собаками і в мене це добре виходить. В дитинстві у мене була собака породи доберман, тому у напарники обрав саме цю породу. Вони сильні, розумні, пильні собаки, та чудово підходять для служби», - розповів Микола. На Львівщину він та Куба приїхали на навчання з прикордонного загону у Харкові. Зараз кінолог та його чотирилапий напарник проходять курс з пошуку зброї та вибухівки.  

«У навчанні Куба дуже старанний. Навчити собаку пошуку вибухівки – справа складна, яка потребує більшої зосередженості та витривалості.  Ми разом вчимося і досягаємо нових результатів», - розповідає Микола.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси