До прикордонників завітала делегація з реалізації проєкту інтегрованого управління кордонами в Україні

НАЗАД
28 листопада 2020 10:58

Державна прикордонна служба України постійно розвиває міжнародну співпрацю задля того, щоб український кордон був комфортним, зручним і, звичайно, безпечним для всіх, хто його перетинає.

До Одеського загону з робочим візитом завітала делегація проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ЄС у сфері інтегрованого управління кордонами в Україні» на чолі з експертом з прикордонних питань паном Манфредом Шульцом.

Захід був присвячений ключовим аспектам впровадження інтегрованого управління кордонами у морських пунктах пропуску та аналізу прикордонних процедур.

Під час дводенного візиту іноземні партнери детально ознайомились з інфраструктурою відділів прикордонної служби «Південний» та «Одеса». Також вони побували в «Одеському морському порту» та порту «Південний», де мали змогу побачити порядок здійснення прикордонного оформлення автомобілів, які прибувають до України у контейнерах, та дізнатися про особливості організації процедур оформлення вантажних та круїзних суден.

Окрім цього, охоронці кордону продемонстрували європейським колегам технічні засоби, які щоденно використовують під час здійснення прикордонного контролю. Гості також мали змогу спостерігати вправність службової собаки на виявлення наркотичної речовини, носій якої приховали в колесі автомобіля. Пес свою роботу виконав чітко та швидко, чим викликав неабияке задоволення та високу оцінку міжнародних експертів.

Наприкінці візиту прикордонники подякували європейським колегам за плідну співпрацю, допомогу та обмін цінним досвідом, що є надзвичайно важливим для реформування Державної прикордонної служби України до стандартів Європейського Союзу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси