До Навчального центру Морської охорони в Ізмаїлі завітали дітлахи

НАЗАД
13 червня 2021 11:27

Вихованці пришкільного літнього табору загальноосвітньої школи №14 міста Ізмаїл навідались до моряків-прикордонників.

Традиційно на початку літа школярі мають можливість познайомитись з різними цікавими професіями в рамках програми позакласної роботи.

Під час зустрічі з моряками-прикордонниками та викладачами Навчального центру, діти дізналися про особливості служби в Морській охороні, військову єдність і братерство, про тонкощі дивовижної професії морських прикордонників.

Екскурсія військовим містечком, навчальними класами та такелажною майстернею занурили дітлахів у глибини  життя і служби охоронців морських кордонів. Серед навчальних макетів артилерійського обладнання, які рухались і відтворювали вогонь по судну-порушнику державного кордону, оченята малюків сяяли захватом.

Перебиваючи один одного, дзвінкі дитячі голоси засипали прикордонників питаннями. Юних дослідників цікавило все до гвинтика, що як працює. В такелажній майстерні малята вчилися власноруч в'язати морські вузли. У вікторинах на знання морських термінів, розгадування загадок про море і морських мешканців, а також у конкурсі на кращий морський вузол, діти в якості призу отримали символічні кораблики мрії.

Морські прикордонники запевнили малят, що якщо вони справді мріють про їх професію, варто зберегти кораблик мрії, добре вчитися і після закінчення школи, прийшовши на навчання у центр Морської охорони, його можна обміняти на справжній корабель Морської охорони, на якому тут навчать нести службу із захисту Батьківщини.

І діти, і дорослі гості щиро подякували за гостинність, за збереження унікальної професії і шляхетну справу із захисту морських кордонів України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси