Для недопущення черг на кордоні прикордонники України активно взаємодіють з колегами суміжних країн

НАЗАД
16 травня 2017 12:25

Державна прикордонна служба України вживає усі можливі заходи, аби забезпечити безпеку та комфорт осіб, які перетинають державний кордон. Зокрема, для ритмічності пропускних операцій та зменшення черг постійно відбувається оптимізація контрольних процедур

Державна прикордонна служба України вживає усі можливі заходи, аби забезпечити безпеку та комфорт осіб, які перетинають державний кордон. Зокрема, для ритмічності пропускних операцій та зменшення черг постійно відбувається оптимізація контрольних процедур. Заходи проводяться як власними силами, так і у взаємодії з громадськістю, органами державної влади, транспортними компаніями, взаємодіючими структурами та правоохоронними органами суміжних держав.

Зокрема, з метою локалізації ситуацій, що пов’язані із виникненням черг українськими прикордонниками з посадовими особами прикордонних служб суміжних країн постійно проводяться зустрічі. Лише на ділянці Західного регіонального управління з початку року на рівні Прикордонних Уповноважених України та суміжних країн проведено 15 прикордонно-представницьких зустрічей.

Варто відмітити, що хоча кількість осіб і транспортних засобів постійно зростає та суттєво перевищує проектні спроможності пунктів пропуску, а напередодні святкових днів добові показники досягають пікових, співробітники Держприкордонслужби роблять усе можливе, аби кардинально збільшити пропускну спроможність.

Щоб розвантажити ділянки західного кордону, за ініціативою прикордонного відомства запроваджено експеримент з розмежування смуг руху транспорту перед пунктами пропуску «Рава-Руська» та «Краківець». Він передбачає відокремлення напрямків для транспортних засобів української та іноземної реєстрації, які прямують з України. Незабаром експеримент розпочнеться і  перед пунктом  пропуску  «Ягодин», що дасть змогу суттєво розвантажити українсько-польську ділянку.

Крім того, розроблено нові технологічні принципи контролю. Серед них, принцип однієї зупинки автомобіля, контроль громадян без їх виходу з транспортних засобів, поєднання зон прикордонного та митного контролю, виключення дублювання функцій тощо. Після апробації вони будуть широко запроваджені в більшості пунктах пропуску, у першу чергу на кордоні з Польщею.

Також у разі виникнення черг прикордонники оперативно вживають заходи за компетенцією, зокрема, виставляються додаткові прикордонні наряди з підтримання режиму та правопорядку, здійснюється перенаправлення потоків до інших пунктів пропуску, за рахунок резервів розгортаються додаткові робочі місця. При цьому на відомчому сайті створено інтерактивну карту з он-лайн інформацією про завантаженість пунктів пропуску. Також для упорядкування руху транспорту перед пунктами пропуску запроваджено механізм взаємодії з підрозділами Нацполіції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси