Держприкордонслужба застерігає громадян України про можливі провокації з боку російських силовиків

НАЗАД
13 квiтня 2017 14:49

Державна прикордонна служба застерігає громадян України, які в силу обставин змушені часто їздити до Російської Федерації.

Державна прикордонна служба застерігає громадян України, які в силу обставин змушені часто їздити до Російської Федерації.

«За наявними даними, співробітники ФСБ РФ спільно з прикордонниками регіональних прикордонних управлінь ПС ФСБ РФ, під виглядом перевірки служби прикордонних і митних нарядів у російських пунктах пропуску, періодично здійснюють провокації стосовно громадян України, - про це на брифінгу в «Укрінформі» розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Олег Слободян.

Зазначалося, що використовуючи адміністративний вплив, тиск та погрози, російські силовики примушують громадян України переміщувати через кордон т.зв. «учбові закладки» у вигляді гранат, боєприпасів тощо, які їм надаються вже на території РФ перед російським пунктом пропуску.

Олег Слободян додав, що подібні дії російських спецслужб розцінюються, як передумови до провокацій. «Вони можуть призвести до створення конфліктних ситуацій на українсько-російському кордоні у вигляді зрежисованих затримань російськими силовиками громадян України, нібито, за спроби ввезення до РФ заборонених предметів, у т.ч зброї та боєприпасів», - зауважив він.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси